Все по-малко се взираме в огледалото след 45-годишна възраст

Засега съм доволна от това, което виждам
Снимка: sxc.hu

Според проучване, което е проведено по поръчка на една от най-големите компании за пластична хирургия във Великобритания "Трансформ" (Transform), над 25% от жените, преминали прага на 45 години, избягвали да се поглеждат в огледалото, защото не били удовлетворени от това, което виждат насреща.

Така например повече от половината момичетата между 18- и 24-годишна възраст се взират в огледалото 10 пъти на ден, а само една трета от дамите, покриващи възрастта 35-44 години застават пред него същия брой пъти. Нещата съвсем се редуцират при жените между 45 и 54 години, като само една от десет се суети толкова редовно на огледалния си образ.

В анкетата са участвали 3000 представителки на нежния пол, като над 30% от тях определено се страхували от остаряването, докато при мъжете този процент бил сведен до числото 12.

Хората със сиви коси пък подминавали огледалото четири пъти по-често от тези с изсветлено руси коси.

"Британците обичат огледалата, докато не навършат 45. Нашите резултати доказват, че след тази възраст хората не искат да виждат какво причинява времето върху техните лица и тела. Всеки иска да изглежда по-добре, а отражението в огледалото само ни показва точно обратното, прекрачвайки определени години" допълва Шами Томсън, която е говорител на "Трансформ".

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент