Нямате нужда от тези козметични продукти

Не избирайте на сляпо
Снимка: Getty/Guliver

Често по навик използваме редица козметични стоки, но се оказва, че доста от тях не вършат работа за пет пари и само бъркат в джоба ни, без да ни се отплащат с добре поддържаната кожа.

Предлагаме ви няколко артикула, които спокойно може да изхвърлите от дамския си несесер.

Тонер
Действието на повечето тонери е абсолютно безполезно, защото новото поколение почистващи маски и лосиони вършат достатъчно надеждно своята работа и без тях.

Маска за крака
Ако само искате да намажете краката си с поредната помада, то се залъгвайте с подобни продукти. Ние, обаче, сме на мнение, че един хидратиращ крем или лосион за тяло биха били по-добрата алтернатива.

Ексфолиант за устни
Ако устните ви са прекалено напукани, ползвайте такъв продукт, но иначе нанесете обикновен балсам върху тях, а след това с помощта на фина кърпа потъркайте устните си, за да паднат всички люспи и мъртви кожни клетки.

Нищо, на което пише "целулит"
Почти никакъв лосион, крем или пяна не може да ви избави от целулита. Слънцезащитните средства ще предотвратят загубата на колаген и ще намалят отпускането на кожата и появата на нов целулит. Така че не ги пестете, особено през топлите месеци, когато краката ви постоянно са изложени на слънце. Иначе спортът и балансираното хранене с прием на повече антиоксиданти и течности ще редуцират ефекта на т.нар. "портокалова кожа".

Крем за шия
Няма нужда от специален крем. Чисто и просто се доверете на същия, с който третирате вашето лице. Сутринта поставете овлажняващ крем с UV фактор, а вечер използвайте на мазила със съдържание на ретинол (витамин А) заради неговата възстановяваща и подхранваща функция.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти