Красиви с царевица

Маски за лице и коса с царевица
Снимка: netinfo

Царевицата крие редица полезни свойства. Царевичното брачно е не само подходящо и препоръчително като хранителен продукт, но и като козметичен.

С него могат да се правят различни маски за почистване на лице и подхранване на коса. То почиства добре лицето, премахва омазняването и мъртвите клетки.

Почистваща маска
Две супени лъжици царевично брашно се изсипват в купа. Добавя се топла вода (най-добре преварена), бърка се, докато стане хомогенна смес и се нанася върху кожата на лицето. След 15 минути се измива с хладка вода и се нанася успокояващ крем или арганово масло.

За мазна кожа
Един белтък се смесва с една лъжица брашно от царевица. Нанесете на кожата и оставете да изсъхне на нея. Внимателно отстранете със салфетка и измийте с вода.

Хидратираща маска
Тя се изпълнява с царевични зърна. Сварете две супени лъжици от тях, намачкайте ги хубаво, прибавете чаена лъжица мед и на половина толкова сметана. Бъркайте, докато продуктите се смесят добре и нанесете на предварително почистено лице за 5 минути. Измива се с хладка вода.

Маска за накъсана и изтощена коса
Царевичното брашно (преценете дозата според гъстотата на косата ви) се загрява на парна баня. Втривате добре в корените на косата, покривате с шапка за баня и завивате с кърпа. След един час измивате добре с шампоан и обливате с лимонов сок за блясък.

Тази маска обаче, трябва да прилагате поне месец и половина, за да има ефект. Косата ще се заздрави, ще започне да расте по-бързо и да се разресва лесно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти