Когато навършиш 16, ще ти подаря пластична операция

През 2009-та Хайди Монтаг, станала популярна с американския риалити формат Тhe Hills, се подлага на 10 пластични операции едновременно
Снимка: Getty/Guliver

Не винаги безграничната майчина любов е осеяна с добри намерения, особено след като разберем, че при доста жени спирачната система в името на нормалното и здравословно отглеждане на децата им, въобще няма намерение да проработи.

За да онагледим ситуацията, веднага се сещаме, че съвсем скоро медиите показаха как една средностатистическа американска майка редовно поставя ботокс на осемгодишната си дъщеря, смятайки го за нещо напълно естествено като ходенето на сладкарница или четенето на книги.

Какво пък толкова между закуската и оправянето на леглото, да не набодете няколко десетки пъти детското и невинно лице в името на "вечната младост", би казала тази жена, без дори да се замисля по колко грешен път е поела всъщност, но уви, опарвайки не само себе си.

Да припомним и случая с 51-годишната британка Сара Бърг, подарила на своето момиченце, което е на седем, ваучер за 10 хил. долара, за да може тя да уголеми бюста си, след като навърши 16.

Даваме ви тези стряскащи примери не за друго, а защото според нови проучвания на Американската асоциация по пластична хирургия, горните изолирани истории всъщност са на път да се превърнат в тенденция и нещо "абсолютно обичайно" за все повече семейства по света.

Редица естетични хирурзи отвъд океана допълват, че за последното десетилетие броят на подрастващите, които бленуват за пластична корекция непрекъснато расте.

По данни на медицински изследвания за 2010-та, само на територията на САЩ, близо 220 хил. тийнейджъри са се подложили на подобен тип операции, променяйки дадена част от тялото си. Мнозинството от младежи споделяли, че го правят, за да преодолеят комплекс, насаден им от околните по отношение на външността им, а това се оказвало и най-бързото решение да тушират нападките по техен адрес и да бъдат приети от останалите връстници, с които общуват.

Най-често правените естетически операции в Щатите, обхващащи възрастовата граница 13-19 г., са ринопластиките (моделиране на носа), заемащи 50% от всички случаи, следвани от коригирането на стърчащите уши (11 на 100). Третото място в списъка пък е за силиконовите импланти (3%).

А на вас как ви се струват тези цифри?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти