Нека не се състаряваме сами

Нека не се състаряваме сами
Снимка: Thinkstock

Можем да се съгласим с твърдението, че човек е на толкова години, на колкото се чувства, но все пак е добре и външният ни вид да е наш съюзник в борбата с остаряването, а не враг.

От една възраст нататък дамите все по-сериозно започват да се вглеждат в огледалото и да забелязват появяващите се против волята им бръчки. Именно бръчките състаряват вида и издават колко свещички е имало върху тортата.

Жените използват какви ли не методи да се справят с увисването и състаряването на кожата, като дори понякога прибягват до най-крайния – пластична хирургия.

Ние няма да ви съветваме да лягате под скалпела, но ще ви дадем няколко съвета как да не състарявате излишно кожата си.

На първо място е нещо, което сме повтаряли много пъти – винаги почиствайте добре грима си.

Като цяло избягвайте да ползвате прекалено много фон дьо тен и пудра, тъй като понякога те "натежават" на лицето и го правят да изглежда по-старо.

Пазете се от слънцето! Бронзовият загар може да ви се струва нещо чудесно, но всъщност излагането на слънчевите лъчи е доста вредно за епидермиса. Ползвайте задължително продукти със слънцезащитен фактор всеки път, като излизате на открито или носете подходяща шапка.

Що се отнася до солариума, той е доста вреден за кожата, особено ако се прекалява с него. Може да направи лицето да изглежда сухо и сбръчкано, пък било то и с бронзов тен.

Слънцезащитен лосион нанасяйте и на шията и ръцете. Именно тези области разкриват най-бързо и точно възрастта на човека.

Спуканите капилярчета, които след една възраст могат да се превърнат в често явление по лицето са другият фактор, който "ограбва" от младежкия, свеж вид.

Най-сигурният начин за премахване на тези "капилярни звезди", е като се потърси пециализирана помощ. Има различни козметични студиа, които предлагат лечение на този проблем със специални уреди. Може да потърсите консултация в някое от тях и да прецените за себе си дали бихте се подложили на терапия.

Пийте много вода! Не е достатъчно да си купите просто крем за лице, на който да пише, че хидратира.

 

Трябва да приемате повече течности, да намалите сладкото и алкохола, да забравите за цигарите и да хапвате повече пресни зеленчуци. Така ще сте спокойни пред себе си, че правите нещо наистина добро за здравето и красотата си.

Също така внимавайте с гримасите. Често без да се усетим правим различни физиономии без дори да има нужда и така набръчкваме кожата си излишно и засилваме мимическите си бръчки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти