Модни акценти и съвети

Радостина Радичкова - Роди
Снимка: Момчил Христов

В предния ми текст ви споделих, че според мен елегантността е точно умението да се чувстваш добре в кожата си.

Ето защо, днес започвам с понякога неудобните, но всъщност главните виновници да се чувстваме много добре – високите обувки.





















Обувки на ток
Обувките на ток в последните години са обект на креативност и често засенчват дрехите. С едни ултимативни обувки можем да съживим всяка дреха. Както вече казахме, "ако маниерите правят жената, то обувките определено правят тоалета й"...

Карето
Не може да не сте го видели вече. Всички разновидности на тартана са на модната сцена винаги, когато климатичните условия се влошат. Може би някои от вас трудно ще преглътнат препратките към плисираните поли от соцвремето, а други ще се втурнат към карето като следваща задължителна придобивка.

Туид с каре в контрастен цвят или комбинация на туид и пепит са начините да разбием традиционното усещане, което тези вълнени платове навяват. Нов прочит на тези класически десени с малко цвят в аксесоарите – обувките или бижутата.

Колието по врата
То е едро, дръзко и запомнящо се. Нека бъде ваш единствен аксесоар. Достатъчно е!

Елек от кожа
Кожата с косъм ще бъде винаги привлекателна и сега я възприемаме по различен начин. Днес тя е по-скоро шик, отколкото лукс. Можем да я носим с панталон, дори джинси, а не непременно с рокля.




Предпочитам елека от кожа, независимо дали е къс или дълъг, вместо палто. Елекът просто е по-универсален и комбинативен. Дори не е задължително кожата с косъм да е истинска.




Мека пудра през зимата
Спокоен и елегантен, този цвят се нуждае от естествени перли, висок ток и с контрапункта на черното рокерско яке се постига оптимален ефект. Лесен за комбиниране с останалите класически зимни цветове – сиво и кафяво.

Изкуството да напластяваме. Още и още...
За финал, напомням за напластяването - защото пластовете са изключително приятни през зимата.

Наслояваме гладка кожа до такава с косъм, допълваме към тях вълна и трикотаж, нека отнякъде се показва фин памук или принтирана коприна.

Това са посоки, в които можем да експериментираме. Тънкостта се състои в правилното съчетаване на цветове и принтове, които на пръв поглед са несъвместими.

Oчаквам ви в Mall of Sofia!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти