Модни съвети от Роди и още...

Радостина Радичкова-Роди
Снимка: Момчил Христов

Свикнали сме да мислим, че удобството няма нищо общо с елегантността. А понякога елегантността е точно умението да се чувстваш добре в кожата си...

При смяната на сезоните има дрехи, с които комфортът винаги се постига без усилие. Полото, мекият пуловер, широките панталони, оversize (свръх размер) палтата и топлите ботуши ви очакват да ги сложите!



Напластяване
Пуловерът е основа, върху която можете да "напластите" целия си външен вид. Пластовете са изключително приятни през зимата. Ярки и пастелни цветове; поли тип молив; богатството на "пеплума" (рязана талия с дипли под нея); наметнати върху раменете пуловери; пищни "барокови" бижута, са наслоени в богати материи и текстурни комбинации.

Ризата, която никога не е напускала гардероба, сега е от деним и леко "à la garçonne" (ала гарсон) на ситно райе, със секси навити ръкави под мекия кашмирен пуловер.

"Авиаторският модел" очила
Ако има вечна класика при слънчевите очила, това със сигурност е типът авиаторски. Историята им започва през 30-те години, когато са били неотменна част от униформата на американските пилоти. Наложили се категорично като култови през 80-те с филмовите класики. Днес те запазват силата си с всякакви интерпретации на големини и рамки. С чифт авиаторски модел слънчеви очила винаги изглеждате някак по-дръзки и уверени. Отличителните знаци са леко издължената, бъбрековидна форма на стъклата и рамката с двойна арка.

Декомбинации
Научени сме да подбираме дрехите си така, че да си отиват. Един цвят за акцент, който се повтаря в някой друг елемент от облеклото. Забравете за всичко това! Няколко сезона подред минават под знака на декомбинирането. Стилове, цветове, материи и принтове се наслагват един върху друг без видима причина. "Смесвай, не съчетавай" е кодът и за новия сезон!

Чантата с капак
Трапецовидна форма, капак, понякога екзотична кожа. Тази чанта е красива, защото е най-близка до първообраза си от преди поне петдесетина години.

Сивото палто
Не е класика като черното палто или пък като това с цвят на камилска вълна, но носи много градски шик. Тайната е в аксесоарите към него... кожена яка с косъм, ниски ботуши с капси, чанти – тип плик и филцова шапка с малка козирка за разкош. Опитайте с контраст – сигурната комбинация черно и бяло или с ярък топъл цвят на сьомга за топлина. И тук размерът е от значение... Голям е за предпочитане!

Бял и жълт метал
Наред с много други неписани правила, като това, че чантата и обувките трябва да са в един цвят, пада и табуто, че бял и жълт метал не се носят заедно. Само малко смелост и любов към еклектиката са нужни за постигане на желаното усещане за небрежност. Все повече китки са с часовници от бял метал и гривни от жълто злато. В случая: две гривни един и същ модел в жълт и бял метал върху кожени ръкавици стоят чудесно, нали?

Палто в цвят камел
В период на криза да се играе на сигурно с палто "вечна класика" е повече от правилно. Едно намигване, за да сте различни с леко каубойския ефект на вталена деним риза и боти от изкуствено състарен велур.

Пейсли
Мотивът пейсли – фигура във формата на бъбрек, който може да съдържа до 60 цвята в оригиналите от кашмир. Цветовата комбинация на този мотив силно повлиява цялото излъчване на плата. Един шал с пейсли десен е достатъчен за всака възраст.

Животинските щампи
Едно от най-трудните умения в стилистично отношение е как да носим животински принтове, без да прескочим доста тънката граница с кича. Препратките към военните дрехи уравновесяват агресивността на леопардовата щампа и я правят достатъчно ненатрапчива за почти всеки вкус. Като всеки класически тренд в модата, всяка есен въпросът е не "дали", а "как" да ги носим.

Чантата – "плик по две", защото модата е странно нещо и казва не само какво, но и как. В случая повелява нова тенденция в носенето на дамската ни чанта. Един и същ модел, но в два различни по големина размера, носени заедно...

Още съвети от Роди очаквайте скоро, а до тогава ще се насладим на втория фоторепортаж от "Един ден на Edna жена в Mall of Sofia".

За кого ще бъде той? Разбира се, че за една от трите печеливши в играта, а те са:

1. Моника Георгиева Иванова
2. Корнелия Христова Георгиева
3. Росица Борисова Младенова

Честито, дами!

На всички стотици заявили желание за томболата – благодарим! И... напомняме – дори късметът да не беше на ваша страна днес, то Роди е на ваше разположение в Mall of Sofia.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти