Марк Джейкъбс се разделя с "Луи Вюитон"?

Да припомним, че преди две години името на Марк Джейкъбс бе спрягано за наследник на Джон Галиано в модна къща "Кристиан Диор" ("Christian Dior")
Снимка: Getty/Guliver

Марк Джейкъбс (50 г.) се готви да напусне френската модна къща "Луи Вюитон" ("Louis Vuitton").

Ревюто с колекцията за сезон пролет-лято 2014 на въпросния луксозен бранд (провело се през Нюйоркската седмица на модата) може да се окаже последно за Джейкъбс в отбора на "Луи Вюитон".

Анонимни източници от модния бранш твърдят, че договорът на американския дизайнер с популярната марка може да не бъде подновен след изтичането му идния месец. В същото време френските медии дори съобщиха, че неговото напускане вече е получило "вътрешно одобрение".

Подобни слухове се носеха и през юни, когато беше заявено, че Джейкъбс и бизнес партньорът му Робърт Дъфи водели разговори договорите им с "Луи Вюитон" да не бъдат подновявани. Ако това е вярно, дизайнерът ще може да посвети изцяло своето време на двете си собствени модни марки "Мarc Jacobs" и "Marc by Marc Jacobs".

Бившият творчески директор на модна къща "Баленсиага" ("Balenciaga") Никола Гескиер е спряган за негов наследник в "Луи Вюитон". Гескиер, който напусна "Баленсиага" през ноември 2012 г., е близък приятел с Делфин Арно, дъщеря на собственика на "Луи Вюитон" Бернар Арно.

Джейкъбс стана част от френската модна къща през 1997 г., създавайки първата ѝ колекция прет-а-порте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти