Лют ексфолиант за тяло

Лют ексфолиант за тяло
Снимка: Thinkstock

Неведнъж сме казвали, че красотата може да е дар от природата, но все пак изисква грижи.

В последно време усилено се говори за детоксикация на тялото. Има най-различни храни и напитки, които да ви помогнат да се избавите от токсините. Сега обаче ще ви предложим една рецепта за направата на домашен детоксикиращ ексфолиант за тяло.

Той ще помогне на кожата да се освежи, да се оттърси от мъртвите клетки, да се обнови и да бъде сияйна.

Интересното на този скраб е, че включва леко необичайна съставка, а именно люта чушка.

Лютото обаче в малки дози може да е много полезно. Както с всичко останало, важно е количеството. Всяко нещо, с което се прекалява, вреди.

Та за този скраб за тяло са ви нужни – кафе (ако можете да намерите зелено, ще е най-добре, но и обикновено става), пресен стрък мента, половинка люта чушка или дори по-малко, ако е наистина много люта, алое вера.

Количеството от всяка съставка зависи основно от вас – колко искате да приготвите. Все пак е по-добре превес да има кафето, за да не бъде прекалено водна сместа.

Алое вера има изключително добър ефект върху кожата, като омекотява и хидратира. Кафето от своя страна е природният способ за ексфолиация, като също така може да потъмни леко тена ви.

Ментата освежава, а и има уникален аромат, а лютото ще подобри кръвообращението и след като отмиете сместа, ще усетите приятно разхлаждане.

Смесете всички съставки да смесите в блендер или с пасатор, а след като получите еднородна смес, да сложете в неметален съд. Ако е бурканче с капачка на винт, можете да съхранявате на прохладно място за по-дълго време.

Ексфолиантът се нанася върху кожата (най-добре, когато е влажна) с масажни движения, без да търкате прекалено силно. Ако можете да останете за няколко минути със сместа върху вас, за да се получи своеобразна маска, ще е още по-добре. След това отмивате обилно с вода и по желание нанасяте от любимия си лосион за допълнителна хидратация на кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти