Любимият домашен скраб за тяло на Кейт Бланшет

Кейт Бланшет
Снимка: Getty/Images

Не са много жените, които имат времето и най-вече – желанието да се занимават сами да забъркват лосиони и скрабове за тяло. Доста по-лесно е да се купи нещо, но пък в готовите продукти често може да има излишна химия, от която нямаме нужда.

Домашно приготвените мазила дават увереността, че знаете много добре какво има в тях, а освен това излизат по-изгодно (което след харченето по празниците не е за пренебрегване).

От друга страна има супер елементарни и истински ефикасни рецепти.

Актрисата с най-сияещата и гладка кожа в Холивуд – Кейт Бланшет, чистосърдечно си признава, че ексфолира тялото си с елементарен за направа продукт. Тя твърди, че домашният скраб ѝ харесва в пъти повече, отколкото купешките продукти.

Сместа се прави от половин водна чаша морска сол, сокът на половин грейпфрут и две-три супени лъжици масло от макадамия или екстра върджин зехтин.

Ваша е крайната преценка в количеството на продуктите, тъй като сами можете да прецените най-добре дали искате скрабът да е по-течен или по-гранулест.

Съставките се разбъркват добре и се прилагат с масажни движения върху кожата под душа. Масажирате в продължение на няколко минути, за да паднат всички мъртви клетки и се раздвижи кръвта в третирания участък.

Не търкайте прекалено силно, за да не разраните епидермиса. Изплаква се обилно с вода и няма нужда от допълнително миене с други продукти. След баня нанесете подходящ овлажняващ лосион. Той е задължителен за цялото тяло, за да бъде кожата мека, еластична и благоуханна.

Нищо не ви пречи да тествате рецептата, а ако случайно не ви допадне, да се върнете към любимите си скраб продукти.

Важно е обаче да ексфолирате редовно (на минимум две седмици веднъж), за да се отстранява мъртвата кожа и да не запушва излишно порите.

Скрабовете за тяло помагат и в борбата с подкожните косъмчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти