Основни правила за красива и здрава кожа

Лилия Огнянова

Грижата за кожата на лицето трябва да е сред основните разкрасителни задачи на една жена. Може да излезете от вкъщи без никакъв грим, но кожата трябва да изглежда чиста и сияйна.

Основен враг на хубавата кожа са пъпките и черните точки. Всяка жена се е сблъсквала с тях, особено няколко дена преди да настъпи месечния цикъл.

Ако вие страдате от особено тежко акне, не се примирявайте с проблема, а незабавно отидете при дерматолог. Усложненията е с пъпките при жените може да се дължат на гинекологичен проблем, най-често киста, за която не подозирате. Не замазвайте проблемите си с фон дьо тен, а потърсете професионална помощ.

За да имате сияйна кожа обаче, трябва да спазвате няколко правила.

Никога не лягайте без да свалите грима си
Колкото и да сте изморени, колкото и да не ви се занимава, не бива да заспивате без да изтриете щателно грима си. Създайте си навик щом се приберете вкъщи да измивате лицето веднага, след като сте измили ръцете си.

Внимавайте с почистването
Обикновен сапун не е достатъчен за вашата кожа. Набавете си специален измиващ продукт - антибактериален сапун, гел или пяна, подбрани според типа на кожата ви. Освен това когато почиствате лицето си с памуче с тоник, не търкайте прекалено силно и рязко, това само ще раздразни кожата.

Не си причинявайте сами рани
Много хора имат лошия навик да застанат пред огледалото и да започнат безпощадно да си стискат лицето. Понякога има нужда да отстраним принудително някой недостатък, но не прекалявайте. Тези процедури най-добре да ги прави козметичка, а ако все пак искате вие да го сторите в домашни условия, нека поне е след гореща баня, когато порите са отпушени.

Снимка: Thinkstock

Не прекалявайте
Прекаленото вманиачаване в ползването на козметични продукти за лице също вреди. Спрете се на измиващ препарат и крем, които ви харесват и ползвайте предимно тях. Няма нужда тоалетното ви шкафче да прилича на козметичен магазин. Освен това не бива да прекалявате и със самото почистване. Има някои важни мазнини, без които лицето ви ще е сухо, напукано и раздразнено, така че не търкайте до скърцане.

Снимка: Thinkstock

Професионална грижа
Всяка козметичка ще се кълне, че е най-добрата и работи по уникален и всепризнат начин, но не се доверявайте на сляпо. Не давайте да се експериментира върху лицето ви и ако манипулациите ви причиняват силна болка, се замислете дали посещавате правилния човек. Всякакво поставяне на инжекции с витамини в козметичен салон е съмнително. Замислете се добре дали наистина имате полза от процедурите или само ви взимат парите. Най-добре ще е да следите по самото състояние на кожата на лицето ви.

Снимка: Thinkstock

Грижа в домашни условия
Маските за лице, приготвени в домашни условия, са нещо много хубаво и би било чудесно, ако ви остава време да се занимавате и с това. Но и тук трябва да се внимава със съставките и начина на прилагане. Ако някоя рецепта ви звучи съмнително, не я прилагайте, не си струва да си докарате обрив или неприятна пигментация.

Снимка: Thinkstock

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти