Джон Фрида и изкуството да се поддържа хубава коса

Увредената кестенява коса не може да отрази светлината, а я поглъща
Снимка: John Frieda

Кристина Гочева

Бляскавата и здрава коса е мерна единица на женската красота. Традицията на много култури свързва дължината и здравината на женската коса с успех сред мъжете. А и нежният пол векове наред търси начин да подсили великолепието на този природен дар.

Днес, между красивата коса и името Джон Фрида (John Frieda) стоят серии от продукти, добре познавани и обичани от жените.

История на фирмата датира от 1976 г., когато първият салон отворя врати на ул. "Ню Кавендиш" в Лондон. След три декади специализирана грижа за коса, тези продукти са любими на куп знаменитости, на коафьорите на модните седмици и на всички, които търсят професионалната грижа за специфични проблеми на косата в домашни условия. Ето доказателствата - Джон Фрида е носител на повече от 120 различни награди!

След като продуктите от линията за чуплива коса Frizz-Ease стават популярни в началото на 90-те, експертите от марката, продължават да въвеждат новаторски модни линии - сериите за боядисани коси Sheer Blond, Brilliant Brunette и за обем Luxurious Volume.

Спецификата на всеки тип коса е основата, върху която специалистите на марката се фокусират. Защото едни са изискванията на непокорната къдрава или чуплива коса. Други на блондинките - за да има блясък русата коса, трябва да се отстранят всички натрупвания от повърхността на косъма, без да се уврежда или изсушава той. Съвсем различни на брюнетките, които често намират косата си за безжизнена, в резултат от тъмните пигменти, които абсорбират светлината.

Джон Фрида дава отговор и за най-фината, тънка и изтощена коса, при която постигането на обем е почти невъзможна мисия. С помощта на добавения щит срещу термообработка, здравият и богат вид на тънката коса вече не е мираж.

Времето налага различни модели на красота, но бляскавата коса с дълбок и естествен цвят, спускаща се като чист водопад върху раменете, никога няма да излезе от мода.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент