Красив бюст с гирички

Красив бюст с гирички
Снимка: Роберт Иванов

Биляна Божилова

Стегнатият бюст не е нито природен феномен, нито божествен дар. Макар че някои щастливки могат да се похвалят с натурално стегнати гърди. С правилни упражнения, всичко се постига.

Жените трябва да тренираме горната част на тялото с повече внимание. Прекалено развитата мускулатура на гърба, раменете и ръцете, е много привлекателна при мъжете, но се отразява негативно на женствеността при жените. Може да има негативен ефект и върху деколтето, а именно – "сплескан бюст". 

Затова ви препоръчвам да тренирате с леки гирички, а именно 1-1,5 кг.

Също така не бива да тренирате горната част на тялото повече от 3 пъти седмично, както и да не правите по много повторения (по 15-20 повторения на упражнение са достатъчни). Разбира се, каква мускулатура ще оформите в тази част на тялото зависи от структурата и нивото на физическа подготовка. Моят опит е категоричен – тренировки с леки гирички, до 3 пъти седмично, с малко повторения.

Упражнение за делтоидните мускули – разтваряне на ръце с гирички

Упражнението има два варианта, като аз ги препоръчвам и двата – с редуване на ръцете и едновременно изпълнение с двете ръце.

Първи вариант – редуване на ръцете

Хванете двете гирички и ги отпуснете от двете страни на тялото. Повдигнете лявата гиричка настрани, докато достигне нивото на рамото. Върнете лявата ръка в начална позиция и повторете движението с дясната.

Правете по 10 повторения с всяка ръка (общо 20).

Втори вариант – едновременно разтваряне на ръцете

Хванете двете гирички и ги отпуснете от двете страни на тялото. Повдигнете едновременно гиричките настрани, докато достигнат нивото на раменете. Върнете ръцете в начална позиция.

Правят се 10 повторения, като след месец може да ги увеличите на 15, а след още месец на 20.

Упражнение за бицепсите – свиване на ръцете с гирички

Хванете двете гирички с обърнати длани нагоре. Лактите са плътно прилепени до тялото. Лявата ръка е вдигната до гърдата, а другата е перпендикулярна на тялото. Повдигнете дясната ръка към гърдата и едновременно свалете лявата, така че да стане перпендикулярна на тялото. Движенията с двете ръце се извършват едновременно.

Правят се 10 повторения, като след месец може да ги увеличите на 15, а след още месец на 20.

Упражнение за трицепсите – свиване на ръцете в лакътя с гирички

Хванете една гиричка с дясната ръка и я вдигнете изпъната под ъгъл 45 градуса между рамото и главата. Свийте ръката в лакътя, така че гиричката да застане отзад на тила. Върнете ръката в изходно положение.

Правете по 10 повторения с всяка ръка (общо 20).

Упражнение за бицепсите – свиване на ръцете в лакътя с гирички  - вариант 2

Разликата между предишното и това упражнение е в изходното положение на ръката, което променя изцяло натоварването.

Хванете една гиричка с дясната ръка и я изпънете на нивото на рамото с дланта нагоре. Свийте ръката в лакътя, така че юмрукът ви да стигне до брадичката. Върнете ръката в изходно положение.

Правете по 10 повторения с всяка ръка (общо 20).

Упражнение за ръцете, гърба и гърдите – свиване на ръцете напред с гирички

Любимото ми упражнение поради неговата мултиефективност.

Хванете по една гиричка с двете ръце и ги изпънете широко на нивото на раменете. Свийте едновременно и плавно двете ръце напред, докато докоснете юмруците си. Върнете бавно в изходно положение.

Правят се 10 повторения, като след месец може да ги увеличите на 15.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти