"Мама" и Джесика Частейн на първи позиции в класациите

Джесика Частейн
Снимка: Getty/Guliver

2013 определено обещава да е силна година в професионален план за Джесика Частейн.

Актрисата участва и в двата филма начело на боксофиса в САЩ и Канада този уикенд, предаде БГНЕС.

Филмът на ужасите "Мама" детронира историята за преследването и унищожаването на Осама бин Ладен от първата позиция в боксофиса на Северна Америка.

Историята за акцията на специалните части - "30 минути след полунощ" - обаче остава в добра позиция за раздаването на Оскарите.

"Мама", с американката Джесика Частейн, разказва историята на две момичета, изчезнали в гората в деня, в който родителите им са убити.

Година по-късно момичетата са открити и спасени. Филмът събра веднага след излизането си на широкия екран 28,1 млн. долара приходи. Това са предварителните данни на компанията Ексибитър рилейшънс (Exhibitor Relations), публикувани в неделя.

Той е следван от екшъна "30 минути след полунощ" пак с Джесика Частейн, която на 13 януари спечели "Златен глобус" за най-добра драматична актриса именно за ролята си на агент на ЦРУ в проследяването на Бин Ладен.

Филмът "30 минути след полунощ" прибра 17,6 милиона и донесе 55,9 милиона долара общо за втората си седмица по кината.

Трета позиция във финансовата класация е за драматичната комедия "Наръчник на оптимиста" (оригинално заглавие "Happiness Therapy") с Брадли Купър и Дженифър Лоурънс. Лоурънс също бе отличена със "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия за ролята си на разстроена млада вдовица.

"Наръчник на оптимиста" спечели 11,4 милиона долара приходи (55,3 милиона от излизането му).

Той е последван от "Гангстерски отдел" ("Gangster Squad") гангстерски филм с Райън Гослинг, заобиколен от Шон Пен и Ема Стоун, с 9,1 милиона приходи /32,2 милиона за две седмици на екран/.

Пети е новият "Broken City", с участието на Ръсел Кроу. Филмът успя да събере 9 млн. долара от продажби на билети.

Още от боксофиса - комедията "Къщата на духовете", където млада двойка се изправя срещу демон в новото си жилище, печели 8,3 милиона - следвана плътно от "Джанго без окови" на Тарантино с 8,2 милиона долара.

"Гангстерски отдел" с Райън Гослинг, заобиколен от Шон Пен и Ема Стоун, е на трето място с 16,7 милиона.

На осма позиция са "Клетниците" със 7,8 милиона долара (общо от излизането си на екран – 130,4 милиона).

Девето е пътешествието на хобитът ("Хобитът: Неочаквано пътешествие") на Питър Джаксън с 6,5 милиона, за да станат 287,4 милиона общо.

Накрая на класацията на десетте най-касови филма за седмицата е новият екшън с Арнолд Шварценегер. Филмът "The Last Stand" прибра 6,3 милиона долара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти