Бен Афлек и Адел с отличие "Златен глобус"

Бен Афлек с наградата си "Златен глобус"
Снимка: Getty/Guliver

Снощи на пищна церемония в Бевърли Хилс бяха връчени престижните награди "Златен глобус". Те бяха отразени от Dailymail.co.ukБГНЕС и редица други медии.

Филмът на Бен Афлек "Арго" получи златна статуетка за най-добра драма. От сцената Афлек благодари на жена си - Дженифър Гарнър, като сподели, че именно тя е причината той да получи отличието.

"Обожавам те! Обичам те толкова много! Благодаря ти, че си с мен. Ти си ми всичко! Благодаря ти!" - изрече Бен Афлек, а след това даде страстна целувка на жена си и разтопи сърцата на всички дами по света.

Освен това актьорът и настоящ режисьор получи "Златен глобус" и за най-добра режисура за работата си по същия филм.

Лентата разказва любопитната и базиращата се на истински събития история за акция на ЦРУ от близкото минало, която цели да спаси група американски граждани от влошилата се обстановка в Иран.

"Линкълн" бе подкрепен символично и от присъствието на бившия президент Бил Клинтън. Филмът за легендарният президент на САЩ Ейбрахам Линкълн на Стивън Спилбърг изглежда най-добре поставен за предстоящите Оскари.

Дениъл Дей-Люис получи "Златен глобус" за най-добър драматичен актьор заради ролята му в "Линкълн".

За най-добър мюзикъл бе обявена лентата "Клетниците".

Американката Джесика Честейн взе наградата за най-добра драматична актриса за ролята си на агент от ЦРУ, преследващ Осама бин Ладен във филма "30 минути след полунощ"/ "Враг номер едно".

Австралийският актьор Хю Джакман е най-добър актьор в комедия или музика според асоциацията на чуждестранните журналисти.

Знаковите Златен глобус предшестват Оскарите и често са наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия (след Оскарите - за кино и наградите Еми - за телевизия).

Куентин Тарантино каза, че е изненадан, но приятно, да получи награда "Златен глобус" за сценария на филма "Джанго без окови".

За най-добър чуждоезичен филм (език, различен от английски) бе отличен австрийският "Любов".

22-годишната Дженифър Лоурънс спечели наградата за женска роля. Американката взе "Златен глобус" за изпълнението си в комедията "Happiness Therapy" на Дейвид О. Ръсел.

Адел отнесе статуетка за песента във филма от сагата за агент 007 - "Скайфол". Певицата целуна златния глобус и благодари на "прекрасния си син".

Ан Хатауей стана носителка на наградата за поддържаща женска роля в мюзикъла "Клетниците".

Още в началото на церемонията за поддържаща (второстепенна) мъжка роля със "Златен глобус" бе отличен австрийският актьор Кристоф Валц.

Прекрасната Джулиан Мур също си тругна със златна статуетка, за ролята си на Сара Палин във филма "Game Change".

Дженифър Лоурънс е най-добра комедийна актриса. 

Интерсен момент от церемонията беше речта на Джоди Фостър. Актрисата се качи на сцената, за да получи награда за цялостен принос и използва момента, за да потвърди официално, че е лесбийка и че вече е сама. В залата присъстваха и двамата ѝ сина - Чарлс на 14 и Кит на 13 години. Мел Гибсън, който е добър приятел на актрисата, изказа подкрепата си към нея, като изсвири силно с уста и пръсти след края на речта ѝ.

Джоди благодари искрено на своята партньорка и най-добър приятел от 20 години - Сидни Бернард. Въпреки че двете вече не са заедно, Джоди каза:

"Благодаря ти, Сид! Гордея се с модерното ни семейство и двамата ни страхотни сина - Чарли и Кит, които са причината да дишам и да се развивам!"

Най-силен обаче бе моментът, когато Фостър изрази обичта и признателността си към своята майка - Евелин Бранди Алмонд, която страда от деменция. Цялата зала бе притихнала, а сълзи се виждаха в почти всички очи.

"Обичам те! Обичам те! Обичам те! Надявам се, че ако го кажа три пъти, по някакъв магически начин ще стигне до душата ти, ще я изпълни с благодат и радост от знанието, че си направила много добрини през живота си", бе посланието на Джоди към майка ѝ.

Наградите "Златен глобус" се връчват в началото на всяка година в САЩ за игрални филми и телевизионни програми. Определя ги HFPA (Асоциацията на холивудската чуждестранна преса). Провеждат се от 1944 година насам.

Разгледайте галерията ни със снимки от събитието ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти