Когато кожата ни няма вида, от който имаме нужда

Кожата не слуша
Снимка: netinfo

Лицето винаги е изложено на показ за разлика от други части на тялото и всеки негов по-голям или малък дефект действа потискащо, а това състояние никак не е сред желаните, особено с наближаване на коледните празници. Така че да се залавяме за работа и да подобрим вида и настроението си със следните съвети.

Суха кожа
Това състояние е най-неприятно заради постоянния сърбеж, зачервяване и лющене, дължащи се на различни фактори, които унищожават естествените мазнини, хидратиращи кожата ни. Сред най-честите виновници са по-агресивните сапуни и хормоналният дисбаланс.

За да облекчите положението, използвайте овлажняващ лосион, които трябва да нанасяте поне два пъти дневно върху цялото си тяло. Не пропускайте коленете, ръцете, клепачите и лактите, които са подложени на най-сериозно изсушаване. За жените с такъв проблем е ефикасно да използват душ гелове, съдържащи какаово масло, овесено брашно или масло от шеа.

Акне
За съжаление акнето не приключва с края на тийнейджърската възраст, а много често оставя сериозни белези по кожата, които трудно се заличават. Такъв тип лице трябва постоянно да се ексфолира. Тази процедура премахва мъртвия слой клетки, които запушват порите и водят до образуването на черни точки и пъпки. Избирайте медицински продукти със салицилова киселина, за да редуцирате прекалената мастна секреция.

Чувствителна кожа
За нея трябват прецизни грижи, защото и най-малкото излагане на слънце или минусови температури могат да ви създадат проблеми. Като цяло кожата на по-светлите и естествено руси хора е изложена на по-голям риск. Не третирайте лицето си с прекалено топла или студена вода и купувайте козметика, чиито съставки за хипоалергенни и не съдържат прекалено много химикали.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти