Колко често трябва да чистим четките за грим?

Колко често трябва да чистим четките за грим?
Снимка: Thinkstock

За да почистим и предпазим четките си за грим от бактерии и микроби трябва да ги мием поне веднъж седмично.

Също така е добре да ги подменяме на всеки 4-6 месеца, което означава, че с нов несесер с четки за нанасяне на сенки за очи, оформяне на веждите, руж, гланц за устни е препоръчително да се снабдяваме 2 или 3 пъти годишно, в зависимост от това колко често ги използваме.

Съответно, ако се гримираме ежедневно с целия асортимент четки, с който разполагаме, то по-добрият вариант е да ги сменяме 3 пъти за 365 дни.

Това съветват професионални гримьори, които ежедневно се сблъскват с хора, причинили си проблеми на кожата на лицето от неправилно нанасяне на грим.

Според специалистите в сферата на макиажа, най-добре е да мием четките с вода и антибактериален течен сапун. Разбира се, трябва винаги да се уверяваме, че и сапунът е почистен от косъмчетата на четките, когато приключваме процедурата, независимо дали той е естествен, или изкуствен.

След измиване трябва да ги оставим да изсъхнат върху чисти салфетки, а правилният начин на съхранение е в чиста торбичка – без влага и без прах. Липсата на влага ще постигнете лесно, ако сложите непотребно пакетче силициев гел.

Помнете, че ако често ви излизат пъпчици в областта на лицето, една от причините за тях би могла да бъде именно неправилното използване на приспособленията за грим, особено ако не са били почиствани от доста време насам.

Прочетете още:

Четките за грим и тяхното почистване

Видовете четки за грим

Как да си направим поставка за четки за грим

Да почистим четките за грим

Как да изберем правилната четка за грим

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти