Кой би отказал такива аксесоари

Така изглеждат визуализираните идеи на Анна Дело Русо за шведския моден концерн
Снимка: Magnus Magnusson

Добрите новини идват бързо, затова и ние решихме да не бавим техния път, а направо да ви ги съобщим. Ето че поредната колаборация на шведския бранд "Ейч енд Ем" ("H&M") вече е факт, като този път компанията покани Анна Дело Русо, която е директор "Мода" и творчески консултант в японското издание на "Вог" ("Vogue Japan"), за да създаде своя линия аксесоари за "Ейч енд Ем".

Ако направим асоциация с личния стил на Анна, то авторската й колекция от аксесоари ще е всичко друго, нo не и незабележима. Без съмнение включените в нея бижута ще са обемни и ще придадат 24-каратов шлифован завършек на дамската визия.

"Обсебена съм от аксесоарите, защото те подчертават индивидуалността на човека, който ги носи", споделя Русо, която прави първите си професионални крачки преди повече от 20 години в италианския "Вог" ("Vogue Italia"), където заема длъжността моден рeдактор за период от 12 години.

Колекцията от аксесоари на Анна Дело Русо ще бъде пусната в продажба на 4 октомври тази година в около 140 магазина на "Ейч енд Ем" по света, а освен това артикулите ще се продават и онлайн. Сред тях се открояват бижута, слънчеви очила с инкрустирани камъни, обувки, чанти и куфари.

"За първи път "Ейч енд Ем" прибягва до услугите на моден директор за дизайнерска колекция. Това е знак за голям напредък от тяхна страна и аз се чувствам развълнувана и поласкана, че съм избрана да положа началото на подобна инициатива. Исках да създам изискани и уникални аксесоари, които трудно се намират, защото като стилист знам, че изборът на правилните аксесоари е изключително важен", споделя Анна.

"Бе много вълнуващо да поканим Анна Дело Русо за този проект. Това е нещо напълно различно от досегашните ни дейности. Анна е истинска модна икона и притежава фантастичен усет и изискан вкус. Тя създаде екстравагантна продуктова гама от аксесоари, които ще заинтригуват клиентите на "Ейч енд Ем" и всички любители на модата. Колекцията е въплъщение на крайностите, разкоша, фантазията и красотата", казва Маргарита ван ден Бош, която е главен дизайнер на "Ейч енд Ем".

Да опишеш накратко шеметния живот на Анна Дело Русо е сложна задача, тъй като биографията й е изпълнена с безброй колоритни моменти и професионални върхове. Но да започнем с това, че 50-годишната италианка, която е родена в Бари, е абсолютен педант, който седем дни в седмицата става в пет и половина сутринта, за да отиде на курса си по йога.

Всеки час от нейния график е разпределен с швейцарска точност, а манията й по аксесоарите стига до невероятните 4000 чифта обувки, които тя държи в отделен апартамент, предназначен само и единствено за дрехите и аксесоарите, които тя колекционира.

Безспорно няма как да сбъркате стила на обличане на Анна, дори и да се намира в центъра на многохилядна тълпа. Тази й дарба да напипва верния моден пулс я прави любим образ, който постоянно фигурира със своите наситени с багри стилови решения в най-добрите блогове за мода като "The Sartorialist" и "Jak & Jil".

Себе си възприема като "пазител на модата", а прочутият фотограф Хелмут Нютън казва, че тя е "олицетворение на истинската модна икона".

Ако все пак трябва да оприличим Анна в това последно заключващо изречение, то няма как да не сложим знак за равенство между нея и определения от типа "жена с размах", а може би по-вярното е "най-добрият жонгльор, който ловко си играе със средствата на модата и ги превръща в тенденции".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти