Коя е най-популярната пластична операция

Не излизай от очертанията
Снимка: sxc.hu

Американската асоциация на пластичните хирурзи разкри нови сведения, които показват, че удължаването на брадичката е естетичната интервенция, набираща най-голяма популярност в САЩ.

Така само за период от една година (между 2010 г. и 2011 г.) хората, които са коригирали тази част от лицето си отвъд океана, са нараснали със 71%. Това означава, че ръста надминава този на липосукциите, корекциите на бюста и ботокс процедурите взети заедно.

Проучването показва, че близо 21 000 души в САЩ са легнали под скалпела, за да увеличат формата на своята брадичка. Същата операция се прави най-често на мъже и жени между 40 и 54 години, като съотношението между половете е почти изравнено.

Все още най-много пластични операции се извършват в сектора за корекции на бюста (307 180 през 2011 г. само за територията на Щатите), следвани от естетичните операции на носа и липосукциите.

"Областта около челюстта най-бързо губи своята еластичност, което води и до преждевременно състаряване на лицето. Ето защо точно поставянето на импланти в зоната на брадичката е толкова желана и набираща скорост интервенция", допълва д-р Малкълм Рот, който е президент на Американската асоциация на пластичните хирурзи.

Второто място по ръст на популярност в САЩ се пада на уголемяването на устните и поставянето на импланти за подчертаване на скулите.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент