Класически маски за коса

Класически маски за коса
Снимка: Thinsktock

Маските за коса са задължителни, ако искате да намалите цъфтежите и изтощаването на косъма.

На пазара за козметика се предлага невероятно разнообразие от продукти за коса, но днес ще ви припомним, с помощта на Kozmetikata.com, кои са класическите маски, приготвени в домашни условия. Те са лесни за направа, а положителният резултат е гарантиран.

Маска с мляко и мед
Разтворете една лъжица мед в чаша пълномаслено мляко. С тази течност масажирайте скалпа и нанесете по дължината на цялата коса. Оставете да действа 15 минути, изплакнете с хладка вода и измийте с шампоан.

Кокосова крем маска
Необходимо ви е кокосово масло. Взимайте по малко и го затопляйте в дланите си преди да го нанесете на косата. Масажирайте скалпа. Увийте с топла кърпа и оставете маската да действа един час. Отмийте с мек шампоан и оставете косата да изсъхне сама без сешоар.

Бананова маска с бадемово олио
Смачкайте един банан и добавете три капки бадемово олио. Смесете добре и втрийте в косата си. Оставете да действа 25 минути, изплакнете и измийте.

Ягодова маска
Смачкайте в една купа няколко ягоди, добавете един жълтък и две лъжици зехтин. Смесете всичко добре. Втрийте в косата и оставете да действа 20 минути. Изплакнете и измийте с шампоан.

Маска с ром и черен чай
Смесете лъжица ром с малко черен чай. Нанесете в корените на косата и след това по целите кичури. Оставете да действа 50 минути, изплакнете и измийте.

Яйчена маска с коняк
Смесете един жълтък с няколко лъжици коняк и нанесете върху косата. Изчакайте 20 минути и отмийте с хладка вода и шампоан.

Маска с авокадо и майонеза
Смачкайте добре половин авокадо и добавете няколко лъжици пълномаслена майонеза. Смесете добре и нанесете върху косата, като втриете добре в корените. Оставете да действа 20 минути и измийте със студена вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти