Календар на красотата

Календар на красотата
Снимка: Thinkstock

Ежедневието ви е запълнено с какви ли не ангажименти, задачи и срещи. Добре е да планирате не само текущия си ден, но и седмицата, че и целия месец. 

Управлението на времето не е чак толкова сложна задача. Ако сте от хората, които обичат да планират и да не пропиляват свободните часове, чудейки се какво да правят, то този материал ще ви е от полза.

От личния си опит и с помощ от Kozmetikata.com ще ви предложим няколко основни насоки как да разпределите необходимите разкрасителни процедури във времето.

Ежедневно - почистване сутрин и вечер
Открийте метод на почистване и средство, подходящо за вас. В резултат от кожата трябва да са почистени всички остатъци от грим, както и мъртвите клетки. Обезателно условие при избора на почистваща козметика, е типа на кожата.

При суха кожа избягвайте измиващи средства, при които се образува пяна. Те понижават способността на епидермиса да поддържа естествения си баланс, за сметка на компонентите, правещи разпенването. Вместо гелове и сапуни, опитайте с лосиони и кремове или мицеларен разтвор.

За мазната кожа основният проблем е прекомерното омазняване. За да се премахне то и кожата да се подсуши, помагат средствата с много пяна – гелове и сапуни.

За комбиниран тип кожа е необходимо да се открие баланса, нещо средно между гел и лосион. Може да използвате и двете средства, едното за мазните участъци по кожата, другото за сухите.

Не забравяйте за нощния крем и ще забележите, че с времето състоянието на кожата ви се подобрява. Нощта е идеалното време, за да поеме кожата полезни компоненти, затова и ефектът е толкова забележим. Най-подходящо е да нанасяте нощен крем веднага след измиване, когато кожата е още влажна, това дава допълнително овлажняване.

Всяка седмица - ексфолиране
Всяка седмица е необходимо да почиствате мъртвите клетки, за да стимулирате процеса на обновяване на кожата. Освен това, пилингът позволява да се почистят порите, дава възможност на дневните и нощни средства да подействат оптимално. И тук важи правилото за типа на кожата и подходящите за нея козметични средства.

Има специалисти, които съветват да се използват подхранващи маски едва ли не ежедневно. Но реалността е такава, че времето е недостатъчно, а и не е чак толкова наложително, тъй като те могат да претоварят кожата.  Веднъж в седмицата е напълно достатъчно. Препоръчително е маската да се направи след пилинга, тогава всички хранителни и полезни свойства кожата усеща напълно.

Дни без педикюр, маникюр и грим
Добре е да си организирате такива дни, в които няма лак за нокти, а също и декоративна козметика. В тях може да си направите вана за ръцете и краката и да освободите напълно кожата от външните въздействия.

Всеки месец - проверка на кожата за новообразувания
Желателно е веднъж месечно по-внимателно да се отнасяте към кожата. Обезателно оглеждайте за образуването нови бенки, пигментни петна, брадавици. Също така трябва да следите дали цвета, плътността и консистенцията им се променя. Ако откриете разлика, е препоръчително да направите консултация с дерматолог.

Също така е добре веднъж в месеца да почиствате кожата си в дълбочина, като за целта е най-добре да се доверите на специалист козметик.

Ревизия на козметиката
Декоративната козметика, кремовете, маските, лосионите е добре да преглеждате за продължителността на срока на годност. Не само датата на опаковката може да подскаже за изтичането му, а също цвета, аромата и консистенцията. Продукти като спирала и очна линия, независимо от посочения срок на опаковката, е добре да се сменят на 3-6 месеца. Тоналните средства не бива да се ползват повече от 6-12 месеца.

Всяка година - обновяване на слънцезащитните продукти
При правилно използване на един флакон със слънцезащитно средство, количеството трябва да ви стигне за един сезон. Често нанасяме такива средства с недостатъчно плътен слой, за да действа. Затова, даже ако са ви останали запаси от миналата година, през новия сезон вземете нов продукт. Това се отнася и за ежедневните средства, които имат вложен слънцезащитен фактор. Тях също е препоръчително да ги подменяте ежегодно.

Посещение при дерматолог
Прегледите при дерматолог трябва да се правят минимум веднъж в годината, даже ако нямате проблеми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти