Каквото сам си направиш

Не съм на тази планета
Снимка: Getty/Guliver

Ако всички се радвахме на здрава и добре изглеждаща кожа, животът ни щеше да е песен доста по-често, отколкото фалшива и загрозяваща ни мелодия. Уви обаче реалността не винаги ни предлага тази идилична картина, затова ние трябва да противодействаме на ситуацията с всички грижовни средства, които работят в наша полза. Така че без много размотаване захвърлете следващите навици директно в кошчето за боклук и нека вашата по-добра външност тържествува оттук нататък.

* Миенето на сухата кожа със сапун или лосион след ставане само влошава положението, затова най-добре я изплакнете единствено с хладка вода, а по-обстойното почистване и третиране с хидратиращи средства - оставете за вечерта преди да се отправите към леглото.

* По-чувствителната кожа трудно понася загряването на тялото вследствие на натоварващите физически тренировки, защото отделянето на топлина може да предизвика нежелана пигментация, особено в комбинация със слънчевите лъчи, от които постоянно забравяме да се предпазим чрез подходящата козметика. Простото заключение е, че за по-изнежената кожа сауната и прекалено интензивните спортове не са здравословна опция.

* Има ли нещо по-приятно от това да се изпънем върху леглото след забързания ден. Да, обаче точно любимите покои и по конкретно калъфката на възглавницата редовно се превръща в депо за мъртви кожни клетки и бактерии, а ако не я сменяте редовно (минимум един път седмично, но оптималният вариант е дори два), лицето ви може да се инфектира и вие дълго, дълго да се чудите, сега пък откъде се взе и този проблем.

* Много често противозачатъчните са виновни за влошаването на кожния ни стаус и образуването на петна по лицето. В такъв случай се обърнете към гинеколог, за да ви изпише хапчета с по-ниско ниво на естроген в тях, с което ще нормализирате хормоналния баланс, а оттам и по-приличния изглед на кожата ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти