Какво е Cottagecore? Модата да се обличаш и живееш като английска селянка

жена лято къща
Снимка: Istock

Да ви почерпим с чаша чай? И кифличка за закуска? А след това да излезем навън, да наберем букет от диви цветя, да го сложим в кошница и да съзерцаваме лятното слънце, което се издига над хълма и огрява малката ни селска къща?

Ако се чудите какво представлява трендът Cottagecore, по който светът полудя и виждаме навсякъде из социалните мрежи, по-горе ви описахме накратко какво представлява.

Cottagecore е естетика, която се радва на по-простичкия начина на живот в провинцията.

жена лято къща
Снимка: Istock

В последните години и с напредването на технологиите, все повече хора започнаха да мечтаят за по-простичък начин на живот, далеч от големите градове и цялата лудница в тях. Все повече хора искат завръщането към корените и близост с природата. Оказваме се все повече привлечени от "селския" живот, който ни изглежда по-прост, лесен и лежерен. Поля, поточета, романтични залези, малки, сгушени къщурки, красиви рокли в пастелни цветове и вкусна храна - това е мечтата  Cottagecore.

Този тренд започва да нибира популярност в социалните мрежи още през 2017 година, но след ковид пандемията става още по-известен. The New York Times определя тази мода като "желание да избягаш и да живееш извън действителността, в която сме в момента".

Авторът на статията, Изабел Суон, пише: "В Cottagecore вселената няма телефони, които постоянно звънят и ни изпращат известия, няма спешни мейли, няма шефове и крайни срокове. Единствената работа там, е домакинската, а ежеднвните задачи ни носят различен вид удовлетворение."

В този тренд присъства и модата. Тя е романтична, а дамите буквално се обличат като английски селянки от изминал век. На почит са роклите, които носят усещане за невинност, нежност и романтика. Буфон ръкави, флорални мотиви, пастелни цветове и леки материи - това е Cottagecore модата, която завладя света.

Разгледайте галерията и се вдъхновете от този романтичен тренд, който изглежда наистина добре!

Cottagecore модата, по която всички полудяха

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти