Какви са последните тенденции в маникюра

Маникюрът на сезон есен/зима 2013 разкрива зашеметяващи резултати
Снимка: CND

Кристина Гочева

Горещи новини от козметичната индустрия присъждат палмата на първенството на лаковете за нокти. След дългогодишно достойно съперничество червилата отстъпиха първото място по продажби на лаковете за нокти.

Маникюрът вече не познава ограничения в цветово отношение, покривност, техники за нанасяне, дълготрайност, време за изсъхване и внушение към цялостната визия.

Революционни формули позволяват полет на въображението, където теми и интерпретации се срещат в удивителен пърформанс за сетивата, в който смелостта да изразиш индивидуалността си стои над всичко, а като резултат ноктите се превръщат в истинско произведение на изкуството.

В света на маникюра името на Джен Нордстром Арнолд, която наскоро посети България, за да сподели последните тенденции за новия сезон, значи много. Кариерата ѝ е предначертана от момента, когато нейният баща д-р Стюарт Нордсторм, известен зъболекар и химик, открива първия мономер - основа на първата ноктопластика, осигуряваща по-голяма здравина и гъвкавост, както и естествен цвят без пожълтяване. Това откритие променя завинаги лицето на маникюрната индустрия и слага начало на Creative Nail Design – CND, семейната компания, която д-р Нордстром, Джен и нейният брат Джим основават през 1979 г.

CND променя правилата в маникюрния бранш чрез нови революционни технологии, улесняващи работата на професионалистите и създава прецизни формули, разработени с грижа за здравето.

Джен Арнолд е творчески директор на компанията, която стои зад популярния хибриден лак CND Shellac и новия хитов дълготраен лак CND Vinylux. Коронованата за "кралица на маникюра" превръща ноктите в задължителен моден аксесоар за всяко дефиле на модните седмици в Ню Йорк, Лондон, Париж, Милано и Сидни.

Всеки нов сезон професионалистите на CND правят маникюрите за над 25 дефилета като рисуват по над 7000 нокътя. Марката работи с дизайнери като Jason Wu, Carolina Herrera, Alexander Wang, Marc Jacobs, Nicole Miller, Betsey Johnson, The Blonds, Van Der Ham и др. Сред феновете на бранда са и голяма част от холивудските знаменитости.

Колкото и да не харесвам празнотата на клишето модна икона, Джен е от онези професионалисти, които успяват да го осмислят - доказателствата ви очакват в модния ѝ блог.

Идеите за сезон есен/зима 2013 са резултат от колаборации с четирима топ дизайнери. В дефилето на модната сензация Александър Уанг , топлината и лекотата на материи като мохер, кашмир и ангора, пренасят в маникюра усещане за ерозирала пясъчна повърхност със завършек от перлен мат, носещ името "Енигма".

Хитовата тенденция "Забранено" е създадена за новата колекция на дизайнерското дуо "Тhe Blonds" и отправя поглед към класическите филми на ужасите "Птиците" на Алфред Хичкок и "Сиянието" на Стенли Кубрик. "The Blonds" обличат моделите си като "ледените блондинки" на Хичкок, с ретро корсети, островърхи обувки и нокти - дълги и остри като ками, носещи страховита съблазнителност.

Сътрудничеството с холандския дизайнер Майкъл ван дер Хам оставя барокови ефекти върху ноктите, наподобяващи кован метал и спомен на деструктурирана тъкан. Откритието на Ана Уинтур – дизайнерското дуо "Creatures of the Wind" намира вдъхновение в пънк препратките и сблъсъка на цветовете от 80-те години в арт движението Мемфис-Милано. Съчетаните по двойки контрастни цветове като яркооранжево и лайм с матовосиво и бледорозово са подсилени със зигзагообразни линии, имитиращи графити.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти