Луди по пластичната хирургия: как корейките се променят до неузнаваемост

Днес Южна Корея се смята за столицата на пластичната хирургия, където броят на операциите на глава от населението бие световните рекорди. От няколко години медиите разгорещено обсъждат как корейските хирурзи магически преработват лица и тела, а уменията им са легендарни. Разбрахме кои операции са най-търсени там от пластичния хирург Отари Гогиберидзе. 

Популярността на козметичната хирургия в Южна Корея е наистина невероятна. Само в Сеул има повече от 600 клиники, предлагащи инжекционни и хирургични техники за промяна на външния вид. В същото време не само корейците, но и чужденците активно използват постиженията на местната медицина. През 2017 г. десетки хиляди туристи са похарчили около 190 милиона долара за пластични операции в Южна Корея и тези числа нарастват всяка година. 

корейки
Снимка: iStock

Преди това имаше мнение, че пластичната хирургия е толкова популярна в Азия поради желанието на местните жители да бъдат повече като европейци, но сега това не е така. Корейските жени се стремят да се придържат към универсалните представи за красота, пропорции и симетрия. Може да се замислите и върху факта, че различните страни имат различни стандарти за красота и съответно различните процедури са популярни. 

Например в Южна Корея практически няма търсене на операции за промяна на контурите на тялото: гръдни импланти и корекция на задните части. А в Съединените щати топ 3 на най-популярните естетични процедури включват уголемяване на гърдите, липосукция и абдоминопластика. Корейските момичета се стремят към по-меки скули, докато европейките са луди по дефинираните скули, като тези на топ моделите. Корейките също много по-рядко си слагат филъри в устните, а при нас това е една от най-популярните процедури. И така, какви пластични операции са особено търсени в Южна Корея? 

Блефаропластика 

Корекцията на горните и долните клепачи е популярна в цял свят. По нашите ширини най-често го правим за борба с промените, свързани с възрастта. В Южна Корея операцията на клепачите се извършва най-често от млади момичета на възраст 20-30 години с цел промяна на формата на горния клепач. 

Факт е, че азиатският тип външен вид се характеризира със слабо изразена или напълно липсваща гънка на горния клепач. Тази функция се превръща в сериозна пречка за южнокорейските момичета, когато става въпрос за грим. В допълнение, тази структура на клепача придава на изражението на лицето леко уморен вид. 

В допълнение към това, корейските хирурзи умело създават нова форма на горния клепач и в същото време могат да повдигнат или спуснат външния ъгъл. 

Ринопластика 

Операцията на носа също е търсена както в Европа, така и в Америка, но нуждите на южнокорейските момичета са различни. При представителите на европейския тип външен вид хирурзите по-често работят с меки тъкани: коригират върха на носа, размера и формата на ноздрите. 

Азиатският външен вид предполага сплескано лице с широк нос, така че ринопластиката в Корея най-често има за цел да промени моста на носа, за да го направи по-тесен и по-изразен и да създаде грациозни контури. Корекцията на върха на носа, за да стане по-тънък, също е в търсена. 

Ментопластика 

Корейските жени много често се подлагат на пластични операции в областта на брадичката. По природа те най-често имат кръгли черти на лицето без ясно изразен ъгъл на брадичката, така че често прибягват до корекция на тази област. С помощта на изработен по поръчка силиконов имплант може да се създаде тънка, остра брадичка, която веднага променя външния вид. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти