Как да се грижите за кожата, когато навън е студено и мразовито

лице маска кожа
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

„Галено щипе бузките пак“ спира да е очарователен припев, когато си дадем сметка, че въщност кожата ни страда ужасно много от ниските температури, студеният вятър и летящите снежинки.

Грижата за кожата през зимата е много по-комплексна отколкото през лятото, когато е нужно само да хидратирате и пазите от слънцето.

През зимата се изискват повече грижи, защото и условията са по-сурови.

На първо място застава вече подхранването с богати кремове. Сега е моментът да включите отново нощен крем, който ще даде всички необходими хранителни вещества на кожата ви докато спокойно спите през нощта.

Обогатени с витамини, хиалуронова киселина и Q10 кремове са най-популярни за зимния сезон.

Ако имате конкретен проблем с кожата си – тъмни петна или много суха и чувствителна кожа, можете да проведете целенасочена терапия точно през зимата, защото кожата сега „понася“ много повече гелове, емулсии и лосиони.

След като сте подхранили кожата, трябва да я защитите с хубав фон дьо тен. Той ще придаде и малко цвят на скулите, защото през зимата всички изглеждаме малко бледи.

Вече има декоративна козметика с качествата на бяла, така че се посъветвайте с консултантите в козметичните магазини за новостите в тази насока. Вече фон дьо тенът не е просто цвят, а и грижа.

Няколкo пъти седмично, в особено студени и неприветливи дни е хубаво да си правите маска на лицето или да го подхранвате с различни, подходящи за вашата кожа масла.

Допълнителната грижа ще се отрази не само на лицето, но и на настроението, защото винаги ни става хубаво, когато направим нещо хубаво за самите себе си.

Любимите кремове на редакцията за този сезон можете да видите в галерията >>>

Още грижа за кожата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти