Как да горим калории, докато се забавляваме?

Как да горим калории, докато се забавляваме?
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Не е нужно да тренирате като професионален атлет, за да сте във форма. Излезте от фитнеса през лятото и се забавлявайте със спортни активности навън, докато горите калории и тонизирате мускулатурата си.

Започвам с плажен волейбол.

Ако сте сред щастливките, които живеят около морето, не пропускайте да практикувате този невероятен спорт, докато горите калории, стягате ръцете, гърба и краката, подобрявате издръжливостта на организма и най-важното - забавлявате се с приятели.

Всички останали могат да се възползват от ползите на плажния волейбол, докато се наслаждават на летните си ваканции.

Средно изгорени калории за 30 минути: 280

Градинарство - полезна дейност, която ще разкраси градината, докато тонизира тялото ви. Копаенето, плевенето и поливането са цяла система от упражнения, достойна за редовна фитнес програма. Косенето на тревата има още по-добър ефект.

Средно изгорени калории за 30 минути: 140

Сърфинг - уинд или кайт, важното е да грабнете дъската и да се пуснете по вълните. Екстремни забавления, които моделират секси тяло. Ускоряват кръвообращението и натоварват всички мускулни групи.

Средно изгорени калории за 30 минути: 100

Тенис на корт - спортът, за който вече съм ви разказвала с голямо удоволствие. С още по-голямо го практикувам. Перфектна аеробна тренировка и много добро силово натоварване на горната част на тялото, особено на ръцете.

Средно изгорени калории за 30 минути: 280

Каране на колело - спорт, който осигурява сериозно натоварване на краката, гори калории и тонизира цялата мускулатура. Бавното каране на колело е много по-добро от джогинга, а изкачването на хълмисти райони с велосипед поддържа мускулите на краката в топ форма.

Средно изгорени калории за 30 минути: 200-250

Игра с фризби - едва ли сте предполагали, че играта с фризби може да бъде много добро физическо натоварване. Докато си подавате и ловите летящия диск, може да изгорите немалко калории. Ние с партньора ми включваме и кучето за още по-голямо забавление.

Средно изгорени калории за 30 минути: 100

Каране на ролери - някои дами го подценяват като детско забавление, но съвсем не е така. Този тип плъзгащи движения моделират изящни крака, бедра и глутеус, а колкото по-бързо карате, толкова повече ускорявате метаболизма.

Средно изгорени калории за 30 минути: 180

Плуване - не е нужно да сте професионални плувкини в определени стил, за да горите калории. Достатъчно е да плувате лежерно в открити води или в басейн, за да направите перфектна тренировка на цялото тяло.

Средно изгорени калории за 30 минути: 200

Конна езда - не си мислете, че конят върши цялата работа, докато вие си почивате на седлото. Докато яздите, всички мускулни групи работят, за да пазите координация и да контролирате движенията на коня. Разбира се, удоволствието от цялата дейност не е за подценяване.

Средно изгорени калории за 30 минути: 150

Бадминтон или федербал - зависи какви натури сте. Ако обичате да се състезавате, спретнете си бадминтон игра с победител. Ако предпочитате партньорската игра на федербал, хващайте хилките и перцето, и се стремете да постигнете максимален общ резултат. Фигурата ще ви се отблагодари и в двата случая.

Средно изгорени калории за 30 минути: 100 на федербал, 150 на бадминтон

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти