Истинската роля на козметиката

Истинската роля на козметиката
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Различни цветни кутийки, които ни помагат да изглеждаме малко по-добре, с малко повече цвят на бузите, с лек цветен акцент на очите и с не толкова изсъхнали от вятъра или слънцето устни...

Ако питате мъжете, козметиката на жените е пълна глезотия. Но, ако донякъде са прави, то това е само за декоративната козметика, с която някои жени прекаляват толкова много, че превръщат ефекта в огромен дефект.

Бялата козметика, от своя страна, има своята скрита, истински важна роля за поддържане на здравето и добрия ни външен вид.

Тъй като кожата е най-големият орган в тялото ни, не е никак маловажно как се грижим за нея – с какво я почистваме, как я подхранваме и дали й даваме всичко, от което се нуждае, за да изпълнява важната си функция да ни предпазва от външните фактори.

Обикновено това, което виждаме, е красива кутийка, пълна с приятно изглеждаща и ухаеща кремообразна маса, умело популяризирана от известна красавица.

Това, което не виждаме, са научните открития и дългогодишните проучвания, които стоят зад всяко качествено бурканче крем.

Екипи от учени работят във всички големи козметични компании или пък провеждат своите изследвания като независими експерти.

Много често големите открития в биологията и биохимията се дължат именно на козметичните компании.

С тяхна помощ знанието на човека става все по-всеобхватно – как функционира тялото и кожата, можем ли да вземем най-доброто от природата и нейните други творения – растения и животни, и така да подобрим и удължим живота на клетките.

Благодарение на такива изследвания знаем, че липсата на вода в клетките ги състарява, че колагенът помагат на кожата да поддържа структурата си и че неправилният начин на живот се отразява на цялото тяло, включително и на кожата.

За максимално добра грижа трябва да съчетаете най-доброто от двата свята – този на медицината и този на козметиката.

Медицината ви дава вътрешната грижа – чрез съветите за правилен начин на живот, чрез хранителните добавки, витамините и терапиите.

Козметиката допълва тази грижа чрез помощ отвън, осигурявайки на тялото и на кожата в частност онези вещества, които ѝ липсват, за да е здрава.

А само здравата кожа е красива.

Още по темата:

5-те тайни на естествено красивите жени

Грижата за кожата повишава самочувствието

Как да изглеждате с 5 години по-млади

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент