Дизайнерът Стела Макартни се смущава от моделите си

Момичето на татко отдавна гради името си само
Снимка: Getty/Guliver

40-годишната Стела Макартни, която е един от утвърдените световни дизайнери, сподели в интервю пред британския "Вог", че се чувства неудобно, когато види човек на улицата, носещ нейни дрехи или аксесоари.

"Притеснявам се от този факт. Знам, че това по-скоро трябва да ме ласкае, но все още се изчервявам, ако видя момиче да държи чанта с моето име. Дано скоро се отуча от този навик", допълва дъщерята на Пол Макартни.

Въпреки че се радва на широка популярност, Стела искрено се надява някой ден да има честта да работи с актрисата Джоди Фостър.

"Много я харесвам. Освен нея винаги съм искала да видя и Мерил Стрийп с мой тоалет, но за щастие втората вече е притежател на няколко от тях", коментира още младият моделиер.

В момента нейните творчески идеи били в посока към цялостна промяна на модната индустрия и търсене на повече вдъхновение и различен тип мислене, защото според нея в тази сфера липсата на мотивация ставала все по-осезаема.

През 1995-та Стела завършва един от най-известните колежи за мода, а именно лондонския "Сентръл Сейнт Мартинс" (Central Saint Martin's). След това работи за френския дизайнер Кристиан Лакроа, а в началото на 1997-ма става творчески директор на модна къща "Клое" (Chloe), наследявайки Карл Лагерфелд. През 2001-а тя основава своя едноименен бранд, за чиито дрехи никога не се използват животински кожи.

От години Макартни е в сътрудничество и със спортния гигант "Адидас", където разработва собствена линия облекла и аксесоари. Творила е за имена като Мадона, Джъд Лоу и Ани Ленъкс. Към нейния лейбъл е създадена козметична и парфюмерийна гама от продукти, а в личен план Стела е майка на четири деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти