Грижа за косата след празниците

Грижа за косата след празниците
Снимка: Thinkstock

През зимата косата ни е подложена ежедневно на суровите метеорологични условия, както и носенето на шапки или активното ползване на преса и стилизиращи продукти в редицата празнични дни през декември.

Всичко това води до изтощаване и накъсване на косъма. Косите губят блясъка си, стават склонни към цъфтеж и изглеждат неприятно бухнали.

С тези проблеми може да се справите, като първо посетите фризьора си, за да ви подстриже лекичко връхчетата, после си набавете подходяща маска за коса (може купешка, може и домашна) и преминете към интензивна възстановяваща грижа.

Другото, което може да направите, е да оставите косата да почине от преса, маши и други подобни.

Прекалено горещият въздух от сешоара, както и нагорещените приставки на пресата, съсипват косъма.

Ако не можете да си представите как ще излезете от вкъщи, без да сте си изправили или накъдрили косата, то изберете друг вид прическа, за която няма нужда да прилагате топлинна обработка на косъма.

Вържете косата си на висока конска опашка или ниско долу на тила в "парижки вятър", или я сплетете на рибена кост.

Друга тактика, за която се твърди, че предпазва косъма от накъсване, е да сложите копринена калъфка на възглавницата си.

Звучи странно, но се оказва, че памучните тъкани нараняват излишно косъма и лицето, докато копринените влакна са много по-меки и гладки и ще запазят красотата ви, докато спите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти