Грим за Хелоуин: Фея на розите

Хелоуин, или нощта на Вси Светии, не е типичният български празник, но много хора намират в него още един повод за забавление, парти и причина да се маскират с различни чудати костюми.

Ако на вас не ви се иска да бъдете типичният скелет, вещица или друго страховито същество, имаме опция за красива, феерична, много женствена и същевременно перфектна за маскарада визия – с малко грим, цветя в косите, рози по миглите и много добро настроение.

Във видеото, което споделяме с вас горе, влогърът Наталия Такова-Мазгарева ни предлага Edna чудесна парти визия в стил фея на розитв, подходяща за празника.

За да създадете добра основа за грима, изравнете кожата и я хидратирайте с малко матова основа за грим. Тя ще спомогне макиажът да се задържи за по-дълго време върху кожата, но освен това я прави още по-гладка.

Следва създаването на порцеланова, бяла кожа. Смесете фон дьо тена си с доста по-светъл коректор и внимателно, бавно и спокойно нанесете по лицето така, че да изравните кожата, а не тя да остане на петна. Тук разбира се ще има малка разлика между цвета на лицето и шията, но все пак говорим за артистичен грим, при който излизането от стереотипа е дори търсен ефект.

След като създадете желаната много светла кожа, фиксирайте лицето с прозрачна пудра.

Идва ред на лекия контур. Мъничко тъмна матова пудра поставете под костта, за да очертаете скулите. Идеята тук е да имаме леко оформяне на съответната зона.

Следва розовият цвят по високата част на скулата, слепоочието и над веждата. Топнете четката в ярък розов руж и внимателно с кръгообразни движения разнесете и прелейте добре. След това подсилете цвета, наслоявайте го внимателно – винаги можем да надградим, но е по-трудно да отнемем продукт. Накрая поставете и бляскав розов руж за фееричност.

Чак сега, когато сте създали основата, продължавайте с веждите и клепачите. Веждите подчертайте добре, но само във външния им край, за да изпъкват по-силно изпод розовия руж. И тъй като искаме момичешка визия, оставете незапълнени вътрешните им ъгълчета – точно както при повечето деца веждите в основата не са така плътни.

Върху клепача поставете перлени сенки в цвят шампанско и съвсем малко по-тъмен нюанс в сгъвката.

Изрисувайте черна очна линия, която да ви бъде за основа на миглите. Поставете красиви мигли – хартиени, с бляскави камъчета, цветни, с перца – каквито изберете.

И тъй като големият акцент е в горната част на лицето, по устните бъдете по-обрани. Първо ги изравнете с остатъка от фон дьо тена по гъбичката. После поставете розово червило само във вътрешността им и с пръст и потупващи движения. Това всъщност са омбре устни, които са доста популярни в азиатската част на света. Следва малко блясък по нослето, над горната устна, по брадичката.

И ето завършена визия – с цветя в косите и с красиви рози по миглите. Тук гримът е основният, но все пак ето три идеи за тематични прически:

А за тоалета – можете да изберете черна рокля в унисон с миглите, червена или розова, за да се комбинира перфектно с цветовете на розите.

Вижте още:

💄Страст в червено

💄Какво харесват мъжете

💄Направи си сама: Секси вечерен грим

💄Новата тенденция в грима

💄 Грим в цветовете на есента

💄 Да овладеем очната линия и тъмното червило

💄 Edna идея как да променим грима си за секунди с червило

💄 Магията на грима: Техника за по-обемни и сочни устни

💄 Можем да имаме перфектното носле, не със скалпел, а с малко грим

💄 Това го може всяка жена

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти