Какво трябва да знаем за минералната козметика

Факти за минералната козметика
Снимка: Thinkstock

За ползата и целебните свойства на минералната вода се знае още от Античността.

Колкото до минералната козметика, тя се появява едва преди около 30 години, но бързо успява да се наложи заради няколкото свои предимства

Като тези, че е подходяща за всеки тип кожа, многофункционална е, а хипоалергенността й не дава почти никакви противопоказания върху организма.

Самото название говори за това, че в основата на този тип козметика стоят минералите, т.е. природни вещества, чиито ефект е проверен с времето.

Всички те са различни по своето въздействие и отделните компоненти способстват за по-добрия обмен на веществата и обновяването на клетките.

Това са и основните причини, определящи минералната козметика като универсална.

Също така тя абсорбира кожните мазнини много бързо, а това е особено важно за хората с по-омазнена кожа, на които често им е трудно да подберат подходящ крем, лосион, фон дьо тен или червило.

Тези продукти се смятат и за доста ефикасни при чувствителната и проблемна кожа, тъй като оказват противовъзпалително и антисептично действие. Минералите са особено полезни за зрялата и старееща кожа, защото я овлажняват и успешно заглаждат бръчките.

Въпросната козметика в повечето случаи съдържа калций, необходим за бързото проникване на активните вещества в епидермиса и калий, който я насища с кислород, т.е. помага й да диша. За регулирането на водния баланс в клетките пък отговаря натрият.

Като допълнение към съдържанието на този вид козметика са типични още восъкът и етеричните масла.

Прочетете още:

Що е то стерилна козметика?

Полезно и важно: как да почистваме четките за грим

Как да се справим с упоритото акне в следпубертетната възраст

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти