Ефектът космати крака

Ефектът космати крака
Снимка: Thinkstock

Преди няколко дена различни блогове и сайтове като Dailymail.co.uk, бяха взривени от снимка на изключително космати крака на момиче.

Посланието им е, че са добър метод за отблъскване на всякакви нежелани прояви на внимание от страна на мъжете.

В последствие се оказва, че това всъщност са чорапи, със специален космат ефект. Идеята е жената, която ги носи, да се чувства свободна, че не е обект на сексуални желания от случайни мъже, няма да чува подсвирквания и подмятания зад гърба си.

Снимката е споделена от популярния китайски сайт за микроблогинг Weibo.com.

Коментарите под снимката са най-разнообразни, но като цяло изразяват мнението, че това е прекалено крайна мярка, естетически неприятно е и освен наглите типове, ще отблъсне всички мъже, включително и симпатичните, с които е възможен флирт.

Ако една жена толкова държи да има косми по краката, с които да отблъсква мъжете, може просто да спре да се мъчи с обезкосмяване, а не да си купува специални чорапогащници.

Космите под мишниците преди години са се възприемали от феминистките движения като проява на бунт и доказателство, че жените сами са господарки на тялото си и сами определят как да изглежда то. Мадона, Джулия Робъртс и различни популярни дами от света на шоубизнеса са се появявали с косми под мишниците.

От друга страна в различни култури наличието на косми по интимните места на жените, както и по краката, се приема като вид фетиш и нещо напълно нормално.

Все пак обаче носенето на чорапогащник с ефект на космати крака е прекалено, пък било то и с цел отблъскване на нежелани задявки.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент