Джон Галиано: "Не съм расист"

Дизайнерът споделя, че лошите моменти са останали в миналото
Снимка: Getty/Guliver

Британският дизайнер Джон Галиано (52 г.) даде първото си обширно интервю, след като бе уволнен от поста творчески директор на френската модна къща "Кристиан Диор" ("Christian Dior") през март 2011 г.

Да припомним, че ексцентричният моделиер бе заснет в любителско видео как отправя антисемитски обиди към две момичета, а след това съвсем категорично им казва, че обича Хитлер. Грозната сцена се разигра през декември 2010 г. в парижко заведение, където Галиано изглеждаше видимо пиян. Тези негови думи му костваха престижното място на творчески директор на един от най-прочутите модни брандове, която той оглавяваше от 1996 г. до 2011 г.

В материала, който ще бъде поместен в юлския брой на американското списание "Венити Феър" ("Vanity Fair"), Галиано разкрива, че е бил пристрастен към алкохола и успокоителните години наред.

Той допълва, че огромното напрежение и амбиция в неговата работа са нарушили съня му и той постоянно е увеличавал дозите с приспивателни лекарства.

"С този начин на живот щях да се озова в лудница или в гроба. Но най-лошото в поведението ми си остават нанесените обиди към еврейския народ. Не съм имал по-ужасен момент в съществуването си и никога не съм бил дискриминационно настроен към когото и да било спрямо расов или етнически признак. Изрекох тези срамни думи под влиянието на много алкохол. Все пак съм благодарен, защото въпросната ситуация ми даде сигнал, че "чашата е преляла" и е време да се променя към по-добро", казва дизайнерът.

"Бях толкова изолиран от нормалния начин на живот, че дори не знаех как да използвам банкомат, но за мое щастие през последните две години почти не съм употребявал алкохол", коментира още Джон.

Британецът бе дълго време и в рехабилитационна клиника в Аризона, за да лекува алкохолната си и наркотична зависимост, а самият той разказва, че по време на престоя си там, бил редовно посещаван от близките си приятелки - моделите Линда Еванджелиста и Кейт Мос, която носеше негова сватбена рокля, минавайки под венчилото с английския рокмузикант Джейми Хинс през юли 2011 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти