Диня против петна и лунички

Диня против петна и лунички
Снимка: Thinkstock

Един от най-хубавите моменти на лятото е, че имаме възможност да похапваме диня в големи количества (без да се притесняваме за талията), да се препичаме под жаркото слънце и да се наслаждаваме на безкрайното море и синева. Така освен с незабравими емоции, напълно възможно е да се сдобием с по-многобройни и видими лунички по лицето.

Тук на помощ идва динята, която се оказва, че освен идеална храна за освежаване в летните дни, също така е перфектен козметичен продукт.

Свежият плод е чудесна основна съставка за маски на лицето и тялото за всеки тип кожа, а също така спомага за избелване и премахване на пигментни петна и лунички, появили се вследствие на прекомерно излагане на слънчева светлина.

Със своите 93% съдържание на вода и комбинация от витамините А, В6 и С, тя не само ще хидратира кожата ви, но също така ще я регенерира, защити и подхрани.

Ето и няколко кратки и лесно изпълними рецепти за красота, които можете съвсем спокойно да приложите в домашни условия според типа кожа и резултата, които желаете да постигнете:

При пигменти петна и лунички:
Направете смес от 1 яйчен белтък, 20 капки лимонов сок и 1 ч.л. сок от диня. Нанесете върху засегнатите от лицето места и оставете да подейства поне 20-30 минути.

Не изхвърляйте семките от диня! Те също са чудесен естествен продукт за третиране на лунички и пигментни петна по лицето, дори и акне. Счукайте ги ситно и ги смесете със съвсем малко вода. Получената консистенция поставяйте върху онези участъци от тялото или лицето, от които желаете да заличите подобни несъвършенства.

За увредена от слънцето кожа:
Накиснете памучни тампони в пресен динен сок и ги нанесете върху всички области на слънчевото изгаряне. Нека сокът действа на кожата ви в продължение на минимум 15 минути, преди да го отмиете с хладка вода.

За мека и сияйна кожа:
Смесете 1 ч.л. сок от диня и 1 с.л. кисело мляко. Млечната киселина и ензими в киселото мляко нежно ще ексфолира и пречиства, докато динята ще хидратира и лекува. Нанесете маската върху лицето и шията за 10 минути преди да я изплакнете.

Против стареене на кожата:
Тук в дует действат динята и авокадото – още една суперхрана с безброй доказани полезни приложения. Направете емулсия от 1 ч.л. динен сок и 1 ч. л. пюре от авокадо. И двата плода съдържат мощни антиоксиданти, които са чудесна анти-старееща комбинация. Оставете да действа 20 минути и после почистете лицето с топла вода за още по-голям ефект.

Ако кожата ви е суха:
Забъркайте 1 ч. л. сок от диня и 1 ч.л. мед. Медът е естествен овлажнител, което означава, че спомага за по-дълбокото хидратиране на кожата и за по-интензивното овлажняващо действие на динята. Нека тази маска стои на лицето 20-30 минути, след което да бъде премахната с топла вода.

Възползвайте се от полезните и всепризнати качества на динята, не само като суперхрана, но и като натурална козметика. Имате безброй причини да го направите още сега – лятото е нейният сезон, тя може да бъде закупена буквално от всяка сергия, пазар или супермаркет, а на такава цена не бихте могли и да мечтаете за по-добър продукт за кожата на лицето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти