Да "спасим" косата

Да "спасим" косата
Снимка: Thinkstock

Няма жена, която да не иска косата ѝ да изглежда винаги перфектно, както и няма жена, която да не се ядосва, когато косата ѝ просто е решила, че ще прилича на нищо.

За щастие и за спасение на пазара се предлагат какви ли не неща – стилизиращи продукти, преси, маши, шноли, ластици, фиби и много други.

Понякога обаче в бързината се случва така, че с тях можем да прекалим и пак да влошим общия изглед на прическата ни.

Даваме ви няколко съвсем кратки и елементарни съвета как да се справите в такава ситуация.

Сухият шампоан може да е истинско спасение, особено когато косата ни е леко мазна. Давали сме ви съвети как да си приготвите сух шампоан сами у дома, както и сме ви разказвали защо е добре винаги да имате под ръка такъв продукт.

Сега ще ви кажем и как да си помогнете, ако прекалите с него – разрешете добре и издухайте косата със сешоар (по-хладка струя за предпочитане).

Ако сте прекалили с лака за коса, което е възможно най-неприятната от всички грешки, разрешете много добре. Трябва обаче лакът да е изсъхнал, а не да е още влажен. Решете косата активно в продължение на няколко минути, за да „изпада“ лака и да не слепва косите.

Слагането на прекалено много серум или друг подхранващ продукт без отмиване, може да направи косата да изглежда нечиста. Измийте първо ръцете си със сапун и топла вода, за да са чисти, след което разрешете косата и най-добре я изправете с преса или пък я навийте с маша.

Прекаляването с такъв продукт действа добре като защита на косъма срещу високата температура на пресата, така че използвайте момента да изправите или накъдрите косите си.

Най-лесният начин да "спасите" прическата си, когато нещата не се случват както искате, е да вдигнете косата си в конска опашка или да я приберете с фиби. 

Още интересни статии по темата:
Как да си направим ефектна плитка в два варианта
Спрей за растеж на косата в два варианта
Косата според зодията

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти