Да си „доматено момиче“: хитовият тренд на лято 2023, по който всички въздишат!

стил мода
Снимка: iStock

Естетиката Tomato Girl е новата актуална тенденция за лято 2023, която стана хит в TikTok. За разлика от Barbiecore, Tomato Girl (или Доматено момиче) е по-скоро постигане на атмосфера, отколкото следване на строга тенденция, която изисква специфични дрехи или цветова палитра.

Противно на името, не е нужно да носите ярко червено (колкото и да харесваме този цвят), но пък и няма да сгрешите, ако заложите на него. Тази естетика има повече общо с културата, която най-тясно свързваме с пресни и апетитни напукани домати, пише InStyle. Един поглед към видеата с хаштаг Tomato Girl в TikTok ще ви покаже също толкова, ако не и повече на брой, рецепти за средиземноморски ястия с пресни домати, колкото съчетания на дрехи и аксесоари.

Естетиката, която си проправи път през май 2023 г., черпи вдъхновение от ​​ретро атмосферата на гледките, които може да видите на почивка по италианския бряг: нагрети от слънцето павета, салати капрезе, паста и сладолед, изядени пред очарователно кафене, мозайки от сини и бели плочки и т.н. Като за такива места се обличат и доматените момичета: с летни рокли в лежерен стил, съчетания от лен, допълнени с деликатни бижута и шалове в косите.

Според профила @style.analytics в TikTok зад вдъхновението за естетиката на Tomato Girl стоят фотосесии от 90-те на Кристи Търлингтън (най-вече тази, озаглавена „Пощенска картичка от Портофино“ в броя на Vogue от декември 1992 г.), Наоми Кембъл, Моника Белучи и други модни музи. „Заглавието на тази тенденция/естетика е малко шантаво, но да го наречем „ретро летни южноевропейски тоалети“ е по-малко закачливо“, отбелязва @style.analytics.

Дори плановете ви за това лято да не включват почивка по Амалфийското крайбрежие или друго място в Южна Италия и Средиземноморието, не пречи да си доставите това усещане, като се облечете за живот сред романтични калдъръмени улички, прясна ароматна храна и коктейли, представяйки си, че сте героиня от ретро филм.

Почерпете вдъхновение в галерията по-долу и кой знае, със силата на мисълта си и с помощта на тази модна манифестация може скоро и да се озовете по тези места!

Към галерията >>>

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти