Да се справим с двойната брадичка

Да се справим с двойната брадичка
Снимка: Thinkstock

Двойната брадичка е неприятно явление, но за съжаление, доста разпространено. Тя може да развали външността на всяка жена и да започне да увисва още в младежките години, а след 45 години с този проблем се сблъскват повечето жени, информират от Kozmetikata.bg.

Смята се, че двойната брадичка се появява само при хора, които имат наднормено тегло, които спят на висока възглавница или четат легнали.

Навиците, въпреки че са вредни, нямат никакво отношение към образуването на двойната брадичка. Излишните килограми също не са причина, а колебанието в теглото действително провокира появата ѝ.

Двойната брадичка се появява не толкова в следствие на повечето излишни килограми, а по-скоро заради увлечението по диети, тоест бързото сваляне и после бързото качване на килограми.

Тя може да бъде и наследствена (вгледайте се в майка си или баба си) или причината да е заболяванене на щитовидната жлеза.

Причините са си причини, но как да се прибере двойната брадичка и да се сдобиете с правилен профил?

Ако смятате, че нищо друго няма да помогне, може да се обърнете към естетичната и пластичната хирургия и да се консултирате със специалист в областта. Ала тези хирургически методи, освен че струват доста скъпо, имат и редица противопоказания.

Затова може да се погрижите за изчезването на двойната брадичка и в домашни условия. И в този случай най-добре помагат компресите, масажът и гимнастиката.

Какви компреси могат да се приложат против двойна брадичка?

Подхранващ компрес

Легнете, като поставите до себе си две купички – едната с топло растително масло, а другата със студена отвара от лайка и мента. На брадичката, за 1-2 минути (да се охлади) поставете салфетка, натопена в маслото. След това поставете салфетка, натопена в отварата. Повторете процедурата 5-6 пъти.

Контрастни компреси

Навлажнете кърпа със студена вода и леко я натиснете, като я поставите плътно на брадичката от ухо до ухо. След няколко минути сменете студения компрес с горещ. Направете нагъната три-четири пъти превръзка от марля с ширина 2 см. и я напоете по средата с лимонов сок.

Завържете я така, че да прибере брадичката и останете така за около 20-30 минути, после нанесете мазен подхранващ крем, а след 30 минути отново завържете превръзката, но вече потопена в студена вода. 

Какви масажи могат да се приложат за елиминиране на двойната брадичка?

Ръчен масаж

Поставете пръстите на двете ръце на скулите в основата на ушите, а с палците масажирайте кожата на брадичката от средата към ушите в продължение на няколко минути. После с обратната страна на пръстите започнете да потупвате с лявата ръка от дясно наляво, а след това с дясната ръка от ляво надясно подчелюстната област. Завършете масажа с поглаждащи движения на долната част на бузите и брадичката с длани.

Хидромасаж

Всеки път, когато си вземате душ, прекарвайте силна струя вода от ухо до ухо по долната част на лицето, като внимавате да не попадне в ушните миди. А после на влажната кожа на брадичката нанесете мазен крем.

Масаж с кърпа

Сгъната кърпа се натапя в подсолена студена вода и се притиска леко. Хванете краищата на кърпата и потупвайте с нея достатъчно осезаемо под брадичката 10-15 пъти. После оплакнете шията и брадичката със студена вода и направете същото с кърпа, напоена в гореща вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти