Да подобрим сами парфюма си

Да подобрим сами парфюма си
Снимка: Thinkstock

Парфюмите са познати на човека от дълбока древност и винаги са представлявали важна част от козметиката, ползвана както от жените, така и от мъжете.

Днес разнообразието на аромати е невероятно и въпреки това сякаш не ни е достатъчно. В последно време се наблюдава една нова и интересна тенденция - смесването на аромати.

Със сигурност ви се е случвало да си купите парфюм, който впоследствие да не ви харесва толкова или да не допада на половинката ви. Едва ли ще изхвърлите флакончето в боклука, но може да се замислите да го подарите на някоя приятелка. Ние, с помощта на Kozmetikata.com, ще ви дадем още една идея - да подобрите аромата, като го смесите с друг!

"Когато смесвате аромати, вие всъщност създавате нов, уникален аромат", казва Джо Малоун, известен английски парфюмерист. Тя пуска парфюми, основани на една доминираща нотка – лайм, мандарина, портокалов цвят или дива момина сълза.

Именно такива аромати са идеални за изграждане на собствен аромат – парфюмеристите смятат, че колкото "по-проста" е конструкцията на уханията, толкова по-лесно е да се смесват.

Начинаещите трябва да започнат да смесват леки, "прости" тоалетни води, които се състоят от единични нотки.
Най-добре е да се съчетават аромати от едно семейство, например флорални с флорални или свежи със свежи.

А дървесните и цитрусовите се съчетават практически с всички.

Започнете смесването с няколко капки в съотношение на парфюмите един към друг. После прибавете в сместа няколко капки от този аромат, който ви харесва повече.

Естествено, че когато вървите по този път, ще се получават грешки и несполучливи композиции.

Всъщност, ако притежавате силен дух на авантюрист, пробвайте да смесите ухания от различни категории – напълно възможно е да се получи нещо наистина оригинално.

И така, кои са основните правила за смесването на парфюмите? Както вече стана ясно - започнете с леки парфюми, които се състоят от една нотка

Отначало пръсвайте по-тежкия от ароматите, а този, който е по-лек, отгоре.

Не е задължително да нанасяте ароматите един върху друг на едно и също място. Опитайте да ги смесите, като нанесете единия на едната част на тялото, а втория на другата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти