Да пазаруваме умно

Да пазаруваме умно
Снимка: Thinkstock

За много хора финансовата криза не е просто израз, който обикаля медиите, а реално случващо се явление, от което те са засегнати.

Не само у нас се усеща кризата, затова и тя е наречена "световна". По този повод от Bellasugar.com дават няколко съвета как да пестим от козметика.

Жените няма как да се откажат от козметичните продукти, тъй като от шампоан, балсам, крем и червило винаги ще има нужда, както и от много други неща, които е просто наложително да присъстват в козметичния ни несесер.

Първото, което можете да направите, е да се обърнете към кухнята си за помощ. Много пъти сме ви давали идеи за най-разнообразни маски за лице с плодове или зеленчуци или рецепти за направата на лосиони, балсами за устни и коса и т.н. с продукти от кухненските рафтове.

Няма нищо лошо в това да ползвате домашна маска за лице, а не купешка, даже може да се забележи значително по-добър ефект. Едно е сигурно – ще избегнете вредните вещества, с които са пълни много от продуктите на пазара.

Сравнявайте цените. Понякога не се замисляме за надценките в различните магазини, но тях ги има и се случва да не са никак малки. Например, сайтът Sravni.com ще ви помогне да видите цените на различни продукти на различни места и да изберете най-изгодното за вас.

Използвайте намаленията. В големи вериги дрогерии често правят намаления. Само задължително поглеждайте срокът на годност, за да не бъдете неприятно изненадани, след като се си купили вече продукта.

Взимайте големи количества. По-голямата опаковка винаги излиза по-изгодно, въпреки че ще трябва да дадете за нея повече пари, отколкото за по-малката. Когато вече сте открили своя балсам или шампоан за коса, постарайте се да си вземете повече от него.

Ползвайте тестерите. Няма нищо лошо в тях, даже напротив. Освен, че се раздават безплатно, те ще ви помогнат да пробвате продукта и да разберете дали е подходящ за вас, преди да си го купите.

Не правете компромис с качеството. По-добре да бъдете известно време без спирала на миглите (хем ще си починат малко, което е от полза за тях), отколкото да купувате някаква на много ниска цена и със съмнително качество.

Тук обаче важи и обратното - не робувайте на разбирането, че само изключително луксозна и скъпа марка е най-добрата, а останалите не са. Има български компании, които произвеждат качествена козметика на много приемлива цена. Експериментирайте, за да намерите най-доброто за себе си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти