Червени устни - най-доброто оръжие на дамите

Дита Фон Тийз не излиза от вкъщи без червило на устните си
Снимка: Getty/Guliver

Няма жена, която да не иска да се види в образа на фаталната съблазнителка. За целта се използват различни методи и помощни аксесоари, като най-предпочитани са дрехите, обувките и гримът.

На какво да заложите, ако искате да го спечелите - на чифт обувки с висок ток или на най-новото червено червило на "Шанел"? Ако трябва да изберете само едно от двете неща, анкета показва, че изборът на червено червило е по-добрата опция.

В запитване, направено неотдавна, в което са участвали над 24 000 мъже и жени, 88% от запитаните казват, че са впечатлени от усмивката на тази, с която излизат на първа среща, а само 12 % твърдят, че това са високите токчета. И като се прибави малко червено червило на устните, които се усмихват, привличането ще е още по-голямо, твърди анкетата от университета в Манчестър.

При изследването учените наблюдавали движението на очите на 50 мъже и установили, че в 10-те секунди при срещата на жена за първи път мъжете изразходват половината от времето, гледайки я в устните. Ако жената има и червило, става още по-трудно да се отклони погледа от тях.

Ако червилото е розово, то може да привлече вниманието за 6,7 секунди, а ако е червено, тогава вниманието се задържа за 7,3 секунди.

Според изследването, въпреки че плътните устни са по-привлекателни, при жените с тънки устни, сложили червило, привлекателността е с 40% повече. Ако не е имало никакво червило, мъжете се уморявали да гледат в устните след 2,2 секунди.

Така че, без значение дали имате тънки или плътни устни, като излизате на среща сложете малко червило.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти