Черен чай за красива кожа

Черен чай за красива кожа
Снимка: Thinkstock

Съществува схващането, че черният чай разваля цвета на лицето. Учените потвърждават, че силният черен чай наистина влияе на цвета, но не на лицето, а на зъбите.

На кожата обаче чаят се отразява доста добре, а също така помага и при зачервяване на очите.

От Kozmetikata.com дават няколко съвета как можем да го приложим в домашните разкрасителни процедури.

Чаени компреси за изморени и зачервени очи
1 с.л. черен чай се залива с 50 мл. вряла вода, оставя се за около половин час и след това се прецежда. Потапят се памук или памучни тампони в течността и се налагат на очите. Задръжате така в продължение на 1-2 минути, след това сменяте с нови. Препоръчително е да се подменят 3-4 пъти. 

След процедурата измийте лицето с хладка вода и нанесете околоочен крем.
Ако нямате време да чакате заварката и налагането с компреси, може да използвате пакетчета черен чай

Ако искате да поддържате загар
Прекомерното излагане на слънце, както е добре известно, е вредно за кожата (както и злоупотребата със солариума), а кремовете и бронзантите изсушават кожата и ускоряват стареенето. С помощта на черен чай обаче можете целогодишно да поддържате приятен загар на кожата.

Ето как става това с чаена отвара - залейте 1 ч.л. черен чай с вряла вода и оставете да ври в продължение на 2-3 минути, след което прецедете. Натривайте лицето сутрин и вечер, като не забравяйте да разклащате преди да го нанесете, съхранявайте го в хладилника и не след няколко дни направете ново количество.

Против бръчки 
Сварете средно силен чай. Натопете в чая кърпа или марля и сложете на лицето. Покрийте влажната тъкан със суха кърпа. При суха кожа се препоръчва да държите компреса 15 минути, при нормална 25 минути. Ефектът се постига при редовно прилагане, поне 1-2 път седмично и след поне 10-20 процедури. 

Инхалация за кожата
Смесете 3 ч.л. черен чай, 3 ч.л. мента и 3 ч.л. валериан. Поставете сместа в широка купа или друг съд  и залейте с вряла вода. Наклонете се над съда, завийте се с кърпа и дишайте. Порите се разтварят, шлаките се отмиват под действието на парата. Много добре се отразява инхалацията на предварително почистена кожа.

След процедурата измийте лицето с хладка вода и нанесете хидратиращ крем.

Естествено, за тези процедури е добре да използвате качествен чай без оцветители и ароматизатори.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти