Балът - цветна феерия и холивудски блясък

Балът - цветна феерия и холивудски блясък
Снимка: netinfo

Пролетният брой на сп. "Булка" предлага различни сватбени тенденции и съвети как да изберем булчинска рокля според фигурата си, но също така обръща внимание и на абитуриентите.

Абитуриентският бал е веднъж в живота и трябва да го отпразнувате с желание и много блясък. Красота, изящество, великолепие - всяко момиче е принцеса в този ден. А вие притежавате едно безценно съкровище - младостта.

Време на експерименти и непрестанно търсене на личен стил. Сега е моментът да откриете индивидуалността си.

Абитуриентските рокли на 2013-а са още по-ексклузивни, необичайни и интересни. Водещи на модните подиуми са тоалетите в стил минимализъм за изтънчени и нежни момичета. Декорациите напълно отсъстват при тази дреха. Не са и нужни. Благородните разцветки, качествените кройки и лъскавите тъкани правят визията неповторима.

Блясъкът е една от основните модни тенденции. Тоалетът е украсен както с пайети и перли, така и със златни и сребърни нишки. Ако това ви се струва кич, наблегнете единствено на бюстието или на някой мини детайл. Тренд е металният отблясък на лилавото, зеленото и розовото.

Малката черна рокля отново взема връх в абитуриентските тенденции. Тя успява да подчертае достойнствата и да скрие недостатъците. Ще ви отдели на фона на тълпата. Отличен вариант за момичета, които притежават чар, харизма и увереност.

Ако водещите дизайнери забранят късите рокли, би избухнал бунт сред абитуриентките. Добър избор са коктейлните варианти. Линията може да е всякаква - права пола молив, безгрижно разкроена или във формата на лале. Последните два модела са идеални за горещи танци. Много красиво и изискано изглежда роклята с пищна пола, която перфектно подчертава талията.

Корсетът е от мека материя, с тънки презрамки. Предпочитани са пастелните тонове - медено, ванилия, пясъчно, небесно, ефирно розово. Подобна цветова гама показва изискания ви вкус и прелестната хубост на младостта. Друга идея е да съчетаете нежните нюанси с ярки багри.

Дългата рокля е изключително актуална, особено ако е в стил "русалка". Подобен модел привлича изключително внимание. Предпочитани са и тоалети от струящи материи - коприна, шифон. Не забравяйте и за вариантите в стил "ампир" - високата талия скрива доста несъвършенства. Добра идея е широкият колан, обшит с перли и пайети. Тоалетът с гол гръб пък ще привлече погледа към красивите рамена.

През последните години доста популярни са роклите в гръцки стил. Те не губят позициите си и през този сезон. През 2013 г. обаче са допълнени от леки драперии и плисета, обшити са с малки камъчета. Възползвайте се от една дизайнерска идея - роклята да изглежда лаконично, а коланът ѝ - разкошно.

Изключително елегантен аксесоар е дългият шлейф, нежно докосващ рамената и шията. Освен че изглежда страхотно, той отвлича вниманието от пълните бедра.

Балът е грандиозно събитие и не може да се мине без дългите и пищни рокли в стил "Принцеса". Оставете дълбокото деколте за дискотеката. Далеч по-секси е, ако е леко изрязано или оформено като сърце.

Абитуриентките смело може да копират тоалетите на холивудските знаменитости, показвани на червения килим. Всички ще оценят вкуса и познанията ви за последните модни тенденции.

Дантели, дълги рокли, много цветове, комбинирани с подходящите аксесоари, ще ви придадат звезден блясък. Тенденциите са разнообразни - V-образно деколте, висока или ниска талия, пола със свободна кройка, къса отпред и дълга отзад. Цветните принтове се наблюдават в колекциите на много дизайнери. Те отразяват цялата прелест на това да бъдеш млад и изпълнен с надежди за бъдещето. Интересна тенденция са раираните елементи и карето. Геометричните фигури ще станат любими на много абитуриенти.

Лекичко в модата се промъква и азиатският стил. Дрехите, напомнящи индийско сари, се съчетават страхотно с тесен панталон. Туника с японски мотиви пък изглежда уникално и екзотично.

Решили ли сте да следвате напълно новите тенденции, допълнете с елегантен аксесоар. Един от тях са ръкавиците. Дължината им може да бъде различна, но внимавайте да не претрупате образа. Ако роклята е едноцветна, наблегнете на елегантни ръкавици с дантела, камъни и блясък. Ако тоалетът ви изобилства от декоративни елементи, се спрете на монотонен чифт.

Дързък и секси детайл са перата. Те обаче не отиват на всяка фигура, понеже придават обем на онази част от тялото, върху която са сложени. Подходящи са за момичета с тънки бедра. А ако се поставят в горната част на дрехата, изискват красива и дълга шия.

Шапката е на пика на популярността. Малка барета, строго бомбе, елегантна форма, красива капела или модел в духа на английския кралски двор - позволено е всичко. Неповторим шик и сексапил.

Широките колани и тънките каишки също са нов тренд. Дали ще са изработени от кожа, или ще са от плат - изборът е ваш. В ролята на колан влиза и панделка, завързана на талията. Цялостния образ завършват елегантни обувки, задължително на ток. С голяма популярност се ползват прозрачните модели и летните ботушки. Не забравяйте и миниатюрната чантичка.

Както предните сезони, и този актуални са къдриците. Сега обаче стилистите съветват след като оформите, да срешете с мека четка. Естествеността е основна тенденция. Високите и сложно структурирани прически са модерни, но задължително изискват рокля с проста кройка. Акцентът трябва да е един-единствен.

Гримът също е естествен. Свежест на погледа придават светлите сенки, златистите го правят по-загадъчен. Избрали ли сте малка черна рокля, ярките цветове са само върху устните. Не се спирайте на алено или бордо, по-добре предпочетете фуксия или ягодови нюанси. Светъл лак в цвета на кожата, бадемова или овална форма и дължина не повече от 3 мм - това е тенденцията в ноктите.

Искате нещо по-изразително? На помощ идва лунният маникюр - декорация във формата на полумесец в основата на плочката. Универсалната класика си остава френският лак.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти