AVON България дарява 100 000 лева за безплатни прегледи

AVON България дарява 100 000 лева за безплатни прегледи
Снимка: AVON

AVON България дарява 100 000 лв. за безплатни прегледи за рак на гърдата на жени в цялата страна. Дарението беше направено по повод 10-годишнината на "От любов към живота" – кампанията за борба с най-коварната женска болест.

Това се случи в рамките на благотворителния базар, организиран от козметичната компания по повод годишнината, на който известни личности – лица на кампанията през 10-те години - продават продукти от специалната розова серия.

"Вдъхновени от любов към живота, ние вече 10 години заедно дадохме, даваме и ще даваме всичко, за да продължим да променяме нагласите на българската общественост към болестта. Важно е хората да бъдат информирани относно рисковете, превенцията и навременното лечение на рака на гърдата, защото открит навреме, той може да бъде преборен", каза Елизабет Коробченко, новият управляващ директор на AVON България, Албания и Македония.

Резултатите на кампанията от последните десет години бяха обобщени на специално събитие от Валентина Бешевишка, маркетинг мениджър на AVON Дунав. То събра десетки приятели на кампанията, сред които Мария Илиева и Ивет Лалова – първи и последен посланик на "От любов към живота" от създаването й насам.

"Горди сме, че през 10-те години, през които провеждаме кампанията "От любов към живота", получихме подкрепа от над 700 000 души и събрахме средства на стойност над 1 300 000 лв. През изминалата седмица още стотици приятели на кампанията се присъединяват и подкрепят каузата, закупувайки продукт от благотворителната ни розова серия. Благодарим от сърце на всички приятели на кампанията за подкрепата през годините!", добави Валентина Бешевишка.

За 10 години в рамките на кампанията "От любов към живота" освен дарените 1 300 000 лв. са осъществени над 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна. С дарените от AVON България средства е закупена апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100% лечим, ако бъде открит навреме.

10-годишнитата на кампанията беше отбелязана с редица активности, сред които нестандартна инсталация с 400 розови чадъра, разположени над столичния бул. "Витоша". От 24 октомври до 3 ноември се набират средства за каузата и чрез продажба на продукти от благотворителната розова серия на специален щанд "От любов към живота". Екипът на AVON България и известни личности, подкрепяли кампанията през годините, продаваха артикули от розовата колекция.

Сред тях са Диана Любенова, Елена Петрова, Ива Дойчинова, Белослава, Ива Екимова и дъщеря й Дара, Сантра, Рейчъл Роу, Нели Атанасова, младото семейство Ники и Саня Илиеви, ДесиСлава, Свилен от Остава, Димо от P.I.F., Стефания Колева, Мартина Вачкова и още много други.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:
Основна цел на кампанията от самото й създаване преди десет години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Информираността и превенцията могат да предотвратят развитието на болестта, тъй като ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.
Според официалната статистика на Български национален раков регистър, всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3800 жени. В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти