Аромати за всеки месец от годината

Аромати за всеки месец от годината
Снимка: Thinkstock

Всеки месец сякаш носи свое собствено усещане и аромат, своя атмосфера. Всичко това много успешно може да бъде уловено именно от различните аромати. Изборът на парфюм е важен, колкото и изборът на хубави ястия и напитки.

Именно поради тази причина всеки месец от календара може да се сравни с различен аромат. От Kozmetikata.com ни показват и как може точно да стане това. 

Януари
Може да се нарече началото на годината, това е началото на етапа, когато всичко се обновява.  
Но освен това, характерът на януари – това е уют, покой, като вълнено одеяло, като чака горещ шоколад, като домашен покой. Януарски аромат може да се нарече Kenzo Amour – вишна, ориз, топла ванилия. Парфюмът дава чувство на уют и защитеност, а сладките нотки са точно по мярка – те могат да сгряват и да пови шават настроението.

Февруари
Времето, когато се топи снега. И пролетта напомня за себе си, като внася чувството за лекота - Lacoste pour femme. Ароматът е флорален, класически, неуловим, много женствен, но заедно с това в него присъства лек намек на дързост.

Март
Март е призван да носи духа на пролетта, прикрит до този момент през февруари. През този месец може да запеят птици, може да зареем поглед в небето, като пуснем на воля радостта си, но и да изживеем последни зимни мигове със сняг и температури под нулата.
Този месец носи потресаващо свободолюбие, като не се съобразява с никого. Март се асоциира с Christian Dior Shine. Той дава онова чувство, което се заражда с края на дългата зима. Малина, цитрусови плодове и кедър дават усещането за присъствие, след променливото настроение на март.

Април
Април – това е стил. Този месец дарява чувство на безупречност. За него са присъщо ярките цветя, слънцето, топлината която носи пролетта в себе си – в изумрудено-зелената рамка на април всичко става вълшебно и има аромат на новост.
За този месец може да носите DKNY Be Delicious. Неговите ябълкови нокти и завършващата композиционния нюанс магнолия са точно описание на април.

Май
Май е непоправим романтик. Във въздуха се носи нежност, сладост на цветя. Това е времето за Christian Dior Miss Dior Cherie или жизнерадостния Cacharel Amor Amor. Това е времето на топлите майски вечери, когато се носят  леките рокли с женствен силует и меки линии.

Юни
Юни е призван да подарява лято, но не винаги е така, тъй като обичайно той е продължение на пролетта. Когато започне да ви уморява замрялата сладост на май, то е необходимо да превключите на свежия океански Kenzo L’eau par, например.

Юли
Този месец, който дава чувство за определено ритъм с природата, нейното дихание в синхрон с нашето. Парфюмите на този месец са цитрусови и опияняващо мускусни. Нежни и невероятно чувствени. Това е консистенцията на морето, пясъка, слънцето, незабравимите летни дни, безгрижността, когато още краят на лятото е далеч... Типичен пример за това е Dolce&Gabbana Light Blue.

Август
Това е завръщане към мътните води и потапянето в себе си. Времето, когато се усеща августовската вечер и ни се иска да гледаме безкрайно августовските звезди.
По принцип през този месец се усеща воала на лека тъга и се появява желанието отново да започне лятото. За август са подходящи Valentino V или Dolce&Gabbana The One, те са топли и плодови, за разлика от юлските ми събратя.

Септември
Вкусът на септември напомня пикантна горчивина. Главозамайващо тръпчивия, силен Dior J’adore звучи точно в унисон със септември, с неговите неочаквани дъждове и също толкова неочакваното слънце. За този месец е подходящ и Hugo Boss Femme – това е наистина изтънчен, изискан и женствен аромат.

Октомври
Това е месец, който радва с ярките си краски. Той таи в себе си пронизваща тъга и самота. Gucci Envy, Noa Cacharel – напълно подхождат за този месец, те са точно чувствени, ефирни и незабравими.

Ноември
Месец с наистина труден характер. Той е дързък, упорит, тежък, за него е закономерно да получава своето. Ноември – това преди всичко е Givenchy Very Irresistible, той е настойчив, претендиращ за оригиналност и войнстващ аромат на роза.

Декември
Този месец подарява приказки. Магнолия, кафе, лека ванилия, елегантност и вярност на себе си. За него подхожда Guerlain de L’instant. Аромат на първи сняг – бял, като нежна дантела, защото  въплъщава най-доброто, което се случило през годината.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти