Съвети за поддържане на боядисана коса

Съвети за поддържане на боядисана коса
Снимка: Thinkstock

Пролетта е на прага и много от дамите решават да сменят цвета на косата си. Независимо дали ще изберете огнено червен, медно рус или шоколадово кестеняв нюанс, трябва да спазвате някои правила, за да се радвате по-дълго време на лъскава и жива грива.

Грижата за боядисаната коса е по-специална, но ако се придържате към следните препоръки, прическата ви ще изглежда естествена и добре поддържана.

За да се радвате на равномерен и наситен цвят, подхранете косата и скалпа две седмици преди процедурата. За целта използвайте дълбоко подхранващи продукти, които втривате равномерно в корените и след това нанасяте към краищата. По този начин порестата структура на косъма ще бъде запълнена, неравностите изгладени и косата ще добие блестящ и здрав вид.

Добре е преди боядисване косата да се подстриже, а ако сте с дълга коса, “вземането на връхчетата” също помага за съживяване на косъма. Така ще имате красива коса с чудесен цвят.

Боядисвайте коса, която не е измита с шампоан поне 2 дена. Остатъците от измиващия препарат няма да са концентрирани върху скалпа и така боядисващата консистенция ще има приоритет над последствията от шампоан и балсам, използвани преди това.

Освен това, естественото омазняване на косъма има свойството да предпазва скалпа от евентуалните раздразнения или алергии, които може да предизвика амонякът, съдържащ се в повечето бои.

Току-що боядисаната коса третирайте с подхранващ продукт, включен в комплекта за боядисване, а като фиксатор може да използвате 100-150 мл. качествен винен оцет. След отмиването на измиващите продукти, полейте косата с оцета и втрийте леко в корените. Изплакнете след 5-10 минути с хладка вода. 

Разресването след боядисване трябва да е деликатно и да се извършва с гребен с по-едри зъби. Грубото и динамично разресване е враг на боядисаната коса. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти