Създадено за Revalid®

Няколко съвета, ако мъжът ви започне да „губи“ коса

Няколко съвета, ако мъжът ви започне да „губи“ коса
Снимка: Istock

Ако има една тема, по която мъжете са особено чувствителни, това категорично е косопадът. Няма друг елемент от външния им вид, който да ги изпълва с толкова несигурност и комплекси, колкото оредяващото теме.

Това, разбира се, е напълно разбираемо. Ние се идентифицираме с косата си и когато състоянието на косата се промени, това се отразява на самата ни личност.

Ето защо при появата на първите признаци на косопад при мъжете е важно как ще се повдигне темата и как ще се процедира по-нататък с грижата за косата в семейството. Няма как промяната на външния вид и самочувствието на един от членовете на семейството да не се отрази на всички останали.

И тъй като темата е деликатна, ето как може да подходите:

Изслушайте и успокойте, но не омаловажавайте проблема

a
Снимка: Istock

Почти 100% сигурно е, че мъжът ви ще повдигне въпроса в един или друг момент. Ще иска да сподели раздразнението или разочарованието си от това, че го е сполетяла същата съдба като на баща му или дядо му по майчина линия.

Изслушайте го и го успокойте, че косопадът и оплешивяването в наши дни могат да се третират много успешно.

Не се опитвайте обаче да омаловажите проблема. Загубата на коса е сериозно състояние, което иска навременна намеса. Когато това се случи навреме или в ранен стадий, резултатите ще са много добри.

Променете начина на живот на всички вкъщи

Жената е тази, която определя менюто и семейните занимания. Затова и от нас зависи до голяма степен дали семейството ще се храни здравословно, ще живее в спокойна среда у дома и ще се движи достатъчно навън.

За да помогнете на половинката си в търсене на решение на косопада, може да въведете в менюто онези храни, които се отразяват положително на здравето на косата - ядки, риба, повече плодове и зеленчуци и по-малко мазни и пържени храни.

Дори не е нужно да обявявате на всеослушание защо и какви промени правите в семейното меню. Просто сервирайте храна, която ще е по-полезна не само за косата на мъжката част, но и за общото здравословно състояние на всички у дома.

Що се отнася до спокойствието, то е от ключово значение изобщо за атмосферата у дома.

a
Снимка: Istock

Дори да преминавате през кризисен период, опитайте се да овладявате емоциите и нервите си, защото те никога не са били добри съветници при разрешаване на проблемите.

Изберете заедно подходяща козметика за мъжки косопад

Знаем как мъжете избират с какво да измият косата си. Обикновено взимат първия попаднал пред очите им шампоан. Защо това да не е подходяща за косопада козметика като швейцарската серия на Revalid®?

a
Снимка: Revalid

Всички техни продукти срещу косопад съдържат иновативната активна съставка Redensyl®, която е с насочено действие към клетките на дермалните папили и външната коренова обвивка на косъма като ефективно стимулира растежа на косата.

Серията включва новият Revalid® енергизиращ шампоан за мъже, Revalid® стимулиращ шампоан и Revalid® Regrowth Serum.

a
Снимка: Revalid

Енергизиращият шампоан Revalid® против косопад съдържа активната съставка SantEnergy, която представлява екстракт от растението Yerba Santa и има директно стимулиращо действие върху космените фоликули и стволовите клетки.

Комбинацията от Redensyl и SantEnergy предпазва скалпа и косата от свободните радикали и оксидативното увреждане, укрепва косъма и неговата плътност и засилва растежа на косата. Обогатената формула с екстракт от пелин от швейцарските Алпи нежно почиства и овлажнява скалпа и косата.

Не се концентрирайте само върху косопада

Когато сте взели всички мерки - повече спорт, балансирано хранене и енергизиращ шампоан за коса на Revalid®, спрете да се вглеждате всеки ден в косата на мъжа си и да коментирате въпроса. Без значение с каква прическа е, той продължава да е “вашият” човек.

А ако и вие се замисляте за здравето на косата и ви притеснява количеството косми, които виждате на възглавницата сутрин, разгледайте дамската серия на шампоаните Revalid®.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти