-
3/5. Тайни за приготвянето на вкусни тиквички
Мариновайте
Няма да говорим само за пържени и печени на фурна тиквички. Печените на скара или грил тиган също са невероятно вкусни. Абсолютно уникални обаче ще станат, ако ги мариновате. За целта пригответе марината и ги накиснете поне час-два преди готенето. Необходими са ви следните основни продукти за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по избор – например розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен пипер. Ако предпочитате, може да замените оцета с прясно изтикан лимонов сок. Може да направите маринатата сладко-кисела, като добавите малко захар или мед. Допълнителен аромат ще получите, ако поръсите с копър, който е една от любимите подправки за всички видове рецепти за тиквички.
Тайни за приготвянето на вкусни тиквички
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- 4 филма, които всяка жена трябва да гледа сама
- Икигай или как да разберем за какво сме родени на този свят
- А в събота вечер всички правят секс
- 14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела
- 61 години женственост и сексапил: Честит рожден ден на Моника Белучи!
- 8 полезни храни, с които да залъжем глада късно вечер