-
6/9. Странните ни желания за храна и какво означават
Загоряла храна
Какво седи в основата на широко разпространения ни афинитет към почернели пуканки, овъглено месо, краища на браунита, баници и други хрупкави неща?
Едно от обясненията за тяхната привлекателност се дължи на реакцията на Майяр, предизвикана от методите на готвене със суха топлина (скара, печене, печене), при която се образуват молекули, придаващи на храната не само цвят, но и пикантен, умами и понякога дори горчив вкус.
Друго обснение, за това, че ви се яде храна, която е овъглена до хрупкавост, е че в настоящата ви диета има недостиг на въглерод, който можете да си набавите с плордове..
Странните ни желания за храна и какво означават
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Тест: Кафето, което обичаш да пиеш сутрин, разкрива какъв човек си
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
- 8 места, където трябва да правиш секс поне веднъж в живота си
- 10-те най-вредни храни в България
