Яйца със сирене и аспержи
Ако сте почитатели на закуската с яйца, този вкусен вариант на яйца и сирене е точно за вас. Трябва да го направите предишната вечер, което гарантира, че ще имате идеалната мързелива сутрин на следващия ден. Загрейте фурната на 180˚C. Намажете с масло форма за суфле. Изрежете коричките на 4 филийки и поставете хляба във формата, като леко ги препокривате и ако е необходимо, оставете ръбовете да се показват малко от съда. Разбийте 2 яйца и 1 ч.ч. мляко. Разбъркайте половин чаша сирене Фонтина и подправете със сол и черен пипер. Изсипете 3/4 от яйчената смес върху хляба и оставете останалата яйчена смес настрана. Подредете отгоре прошуто или мортадела, ако желаете, и няколко аспержи и изсипете останалата яйчена смес върху тях. Поръсете с останалото сирене. Желателно е да покриете формичката с найлоново фолио и да я охладите за една нощ, за да позволите на хляба да попие яйчената смес. Печете, докато стегне – 30 до 35 минути. Ако сте хладили слоевете за една нощ и ги печете направо от хладилника, може да се наложи да оставите няколко допълнителни минути време за печене.